torstai 29. marraskuuta 2012

Se on tullut

Nimittäin talvi! Lunta sataa koko ajan lisää ja lisää. Tarkoitus oli lähteä retkelle pimeään lumettomaan maastoon ja herätä valkoisessa hiljaisessa metsässä. Melkein onnistui, mutta lumisade saapui liian aikasin. Pääsin lähtemään vasta yhdeksän jälkeen illalla joten paikaksi sopi Hynkälampi Nuuksiossa niin kuin viime viikonloppunakin. Ulkoilureitillä näin jotain aivan uutta, koiravaljakko ja perässä jonkinsorttinen kolmella renkaalla varustettu kärry.

Lunta sataa! Pezl nao toimitti kuvausvalon tehtävää.

Viimeksi polttopuut oli loppu, nyt niitä oltiin tuotu lisää. Märkää puuta sai pilkkoa pikkutikuksi. Toivottavasti kuivuu pian.

Roskiksellakin on nao käytössä.

Pienen taistelun jälkeen tulet kunnossa ja vatsa täynnä makkaraa. Siinä suurin osa yöstä menikin tulilla istuen ja halkoja hakaten. Ensi kerralla otan oman kirveen!

Aamulla (aamu on silloin kun herää...) ylös ja ihmettelemään uutta lumen määrää. Tarppi suojasi kohtuu hyvin sateelta paitsi välillä tuuli heitti lunta naamalle.Tarppini on 1,5x3 metriä. Laiskana pystyttelin tarpin katoksen taakse. Jäljistä päätellen aamulla/päivällä paikalla oli käynyt yksi ihminen ja koira. Sesonkiaikaan tai viikonloppuisin ei kannata yöpyä keittokatoksen vieressä. 

Kaikki järvet ja lammet sulana. Keskellä Hynkälammen uimalaituri. Rantaan päästäkseen saa ettiä reittiä hetken. Rinne on jyrkkä ja juuret liukkaat.

Valkoista on noin 10 senttiä.

Aamupalaksi pannukahvia muutama iso kupillinen. Tämä tulisija on aivan onneton kylmällä kelillä jos paikalla on yli kaksi henkilöä. Paksut seinät ei päästä lämpöä lävitseen käytännössä ollenkaan.

Aamupala/lounas/päivällinen. Kalakeittoa mallia oudot ainekset. Lohta, peruna, parsaa, aromisuolaa ja voita. Syödessäni tuli jo pimeää. 
Paikalle ilmestyi kaksi retkeilijää ilman valoa ja tulitikkuja. Nuotioni hiillos kelpasi heille mainiosti makkaran paistoon ja sain suklaata kiitokseksi. Ääni kuulosti tutulle ja lampulla tarkastaen toinen osottautui tutuksi partiohommista. Lähdin kävelemään kotia kohti kunnes Espoon Keskustan kohdalla kello oli jo niin paljon, että menin bussilla loppumatkan.

1 kommentti:

-maria- kirjoitti...

Mukavan tuntuinen alkutalven piipahdus!

Lohisopan ainekset kuulostavat itse asiassa hyviltä - parsaa täytyykin kalakeittoon joskus kokeilla.