tiistai 27. marraskuuta 2012

Pikaretki Hynkikselle

Työpäivä loppuu 18.15 ja alkaa uudelleen seuraavana päivänä 15.00. Aavistuksen päälle 20 tuntia aikaa metsään. Etelä Espoosta Hynkälampi Nuuksiossa on yksi lähimpiä paikkoja (Toukokuu 2012 , Kesäkuu 2011). Sorlampi olisi lähempänä, mutta siellä oli porukkaa joten matka jatkuu pari kilometriä pohjoisemmaksi.

Matinkylästä Länsiväylän varrelta Hynkälammelle polkee fillarilla aavistuksen päälle tunnin. Bussilla menisi lähes sama aika kun ottaa huomioon vaihtojen odotusajan. Pyörä alle ja menoksi. Tällä kertaa pakkasin varusteet pyörälaukkuihin tarakalle enkä reppuun kuten normaalisti. Hikinen selkä kiittää ja hölskyneet kaljat pyörälaukuissa masentaa pyöräilijää.
Kameraan tallentui yksi kuva. Kuva on lähes koko retken tarkoitus, ruoka. Menomatka pimeää. Nuotiopaikalla pimeää ja herätessä kamat kasaan ja takaisin kohti työpaikkaa.

Grilliruokaa metsässä


Lohkoperunoita, kasviksia ja kastiketta.

Lohkoperunat:
Lohko perunat astiaan pari tuntia ennen valmistusta. Mausta tinjamilla, suolalla ja pippurilla. Reilu loraus oliiviöljyä sekaan.

Kasvikset:
-Oliivi
-Paprika
-Porkkana
-Parsa
-Sipuli
-Purjo
-Herkkusieni
Ja mitä ikinä tuleekin mieleen. Sama juttu, paloiksi ja öljyyn ja mausteisiin likoamaan pariksi tunniksi. Leikkele palat sen kokoisiksi, että kypsyminen tapahtuu kaikilla aineksilla suurin piirtein samaan aikaan.

Kastikkeeksi mikä vain tuorejuusto tai vastaava kermajuttu mitä voi jatkaa oman maun mukaan. Tällä kertaa suolakurkulla, sipulilla ja tillillä.

Perunat ja kasvikset saivat olla omissa alumiinivuoissaan. Molemmissa reilullakädellä öljyä sekä kasviksien seassa loraus vettä. Foliovuoka nuotioon kannen kanssa ja välillä ravistelua ja puolen vaihtoa ettei pala kiinni. Kun sisältö alkaa tuntumaan kypsälle niin lisää juustoa.... paljon! Hetken haudutus kunnes juusto sulaa tasaisesti ja haarukka käteen!
Helppoa ja hyvää kasvisruokaa nuotiolla jonka jokainen osaa tehdä. Kannattaa kokeilla ja soveltaa itselleen sopivaksi.


Ei kommentteja: