tiistai 20. marraskuuta 2012

Nuuksion retki... Taas.

Kello raksuttaa pikkuhiljaa eteenpäin kunnes työpäivä loppuu. Loppusyksystä ulkona on jo pimeää kun pääsee töistä. Onneksi aamulla on valoisaa edes hetken, sen 10 minuuttia kun polkee työpaikalle. Pyörälamppu ja otsalamppu taskussa on hyvä lähteä kohti metsää. Otsalamppu, nuotio,teltta ja lämmin makuupussi. Silloin ei pimeys haittaa.

Tuttuun tapaan retki menee jotenkin näin:
Pakkaaminen keskellä yötä kelloa vilkuillen. Sääksi on luvattu noin +5 astetta sekä ajoittaista sadetta. Kaupassa käynti pahimpaan ruuhka-aikaan muuttaen kaikki ajatukset retken ruokalistasta sekä kauppakeskuksien jättimarketit taas muistuttaa miksi niitä vihaan. Fillarilla metsään-retki-fillarilla kotiin. Helppoa!

Kello näyttää työvuoron loppuneen joten kamat reppuun ja pyörän selkään. Sataa ja sataa. Onneksi sataa sen verran vähän ettei kuorivaatteille tule muuta käyttöä kuin painona repussa.
Pakkasin reppuun kaikenlaista ylimääräistä painoa ihan tarkoituksella testatakseni uutta reppua käytännössä. Oli reppu mikä tahansa on se pyöräillessä erittäin ärsyttävä. Sitä ei kuitenkaan muista seuraavalla kerralla.
Matka Isosta-Omenasta Urjalle Nuuksioon on aavistuksen päälle 20 kilometriä joten matka rinkka selässä pyörän päällä menee vaikka kuinka ärsyttää.
Selkä litimärkä Turun motarin kohdalla. Soitan kaverille mitä Urjalla tapahtuu. Tyhjä ja hiljaista joten sinne siis!

Viimeinen hiekkatien osuus sateessa 100 lumenin lampulla on kohtuu haastavaa. Jos joku väittää sadan lumenin riittävän pyöräilyyn niin se on väärässä!Lauantai ilta ja osa yöstä katsoessa tätä. Polttopuut kuivia ja ei tuule juurikaan. Välillä tihuttaa, mutta se ei haittaa juurikaan. Jossain vaiheessa yötä nukkumaan. Jälleen tuli todistettua, että hillebergin akto on kahden hengen teltta...

Urjan nuotiopaikka sijaitsee Nuuksio Itä-laidalla. Sijainti on keskellä metsää vaikka järven rannalla onkin muutama mökin tapainen rakennelma. Länsirannalla ei ole mitään rakennuksia. Nuotiopaikka keskellä kuvaa, punainen teltta oikealla ja musta kohta puuvaja vasemmassa reunassa. Ranta on todella syvä kallioranta.

Lauantai illan ohjelmaa...

Halkovajan kyltti. Eksyneet löytää itsensä kartalle...

Urjan huussi, puuvaja ja loput polttopuut. Kuivaa on (19.11.2012) Huussi on yllättävän tilava ehkä jopa liiankin avara. Istuin aivan helv... kylmää muovia. Vajassa on saha...

Ja tässä kirves... En edes kokeillut.

Loput puut mitkä ei mahdu vajaan odottaa pressun alla ulkona.

Aamupalan valmistusta. Kahvia ja kaakaota. Kattilassa on vasta maitojauhe liukenemassa ja lämpenemässä.

Nuotioleipä.
Ruispaloja, juustoa, aurajuustoa, tomaattia, pestoa, valkosipulijauhetta ja nuotio. Todella hyvää!
Hiero molemmille puolille pestoa runsaasti ja mausta valkosipulilla. Grillaa ruispalojen sisäpuoli (pesto) rapeaksi samalla kun paksut tomaattiviipaleet ovat lämpenemässä.
Käännä oikeinpäin ja lisää aurajuusto ja toiselle puolelle normaalijuusto. Jatka grillausta kunnes juusto pehmenee hieman.
Lisää kuumat tomaattiviipaleet väliin.

Valmis leipä saa olla lämmössä hetken tasaantumassa.

Ja tämä on hyvää rapeaa juustoista ruisleipää!!!

Urja nuotiopaikalta pohjoiseen.

Lauantai illasta maanantai iltaan paikalla kävi vain muutama satunnainen ohikulkija. Kylmä ja märkä syksy varmasti pelottaa suurimman osan kävijöistä. Kylmyys ja sade tosin haittasi meidänkin toimista, mutta ei merkittävästi. Kunhan ruoka maistuu ja nuotio lämmittää on aina aikaa lähteä metsään ihmettelemään maailman menoa.

Ja sitten varustepornoa:
Jalassa lundhagsin ahke housut jossa on vesitiivis takamus ja polvet. Nuotiopaikan märälle penkille voi istua ilman mitään ongelmaa. Pidemmän päälle takamus jäätyy ja kaipaa istuinalustaa, mutta hetkeksi todella toimiva ratkaisu. Polvien kanssa sama juttu, polvet maahan kun kikkailee nuotion kanssa. Märkä ja likainen maa ei haittaa.
Petzl tikka xp + core akku. Yhden tai kahden illan reissulla kätevä. Kolmantena yönä valoteho on laskenut jo niin alas, että polun seuraaminen alkaa olemaan hankalaa. Pattereilla olisi sama juttu. Pitäisi hankkia kätevämpi ja tehokkaampi lamppu.
Hillebergin Aktoon mahtuu kaksi kamoineen. Ahdasta on, mutta pystyy nukkumaan. Absidiin menee 1,5 rinkkaa.
Dahon taittopyörä rullaa mukavasti tiellä kuin tiellä, mutta hiekkatiellä vesisateessa heikon lampun kanssa sydän hakkaa vaikka tie olisi suora ja vauhti hidas. Pienten renkaiden syytä.
Brynjen verkkopaita t-paidan alla tekee yllättävän mukavan olon vaikka olisi litimärkä hiestä tai kylmissään, reijät ei voi kastua.
Lundhags ahke takki toimii pienessä tihkusateessa. Olkapäiden ja hupun kalvo pitää pahimmat sateet poissa.

Ei kommentteja: