sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Devold expedition hoody, alusasu hupulla.

Hupullinen alus/välikerrasto kummastuttaa monia, mihinkä huppua tarvii alusasussa? Syitä on monia ja niitä keksii kokoajan lisää. Välikelissä eli puolet Suomen ilmastosta on pipo tarpeellinen tai sitten ei... Nollakelissä pipo on mukava, mutta tuulettomassa ylämäessä rinkan kanssa painaessa pipo alkaa olemaan jo aivan liikaa. Tilanne saattaa muuttua minuutin päästä kun korvat jäätyvät. Ainahan pipon voi ottaa pois jos tulee liian kuuma, mutta minne sen laittaa? Kaikissa vaatteissa ei ole taskuja riittävästi kaikille varusteille. Kesäisillä reissuilla pipo saattaa olla rinkan pohjalla tai jopa kotona. Keskitalvella pipo voi olla liian vähän ja kaipaisi huppua lisäksi. Kuoritakin huppu lämmittää enemmän, mutta on ärsyttävämpi kahinoineen ja rahinoineen.

Lyhyet hiukset tarraavat alusasun materiaaliin.

Uusi expedition huppari on myös saanut uuden värin harmaan ja sinisen rinnalle. Uusi mustan värinen kangas tuo monikäyttöisyyttä vaatteelle. Miksi alusasun pitäisi näyttää alusasulle? Itselläni kaupunkivaatteiden ja metsävaatteiden raja on aika pieni. Tätä en sanoisi kaupunkivaatteeksi, mutta mökkireissuilla tai siirtymisillä metsään ei devoldin musta väri ole ollenkaan paha. 
Kangas on sama kuin muissakin expedition sarjan tuotteissa. 90% villaa 10% polyamidia. Polyamidi tuo huomattavan edun kestävyydessä. Villa on yllättävän heikko kuitu. Kankaan paksuus on 235g/m2. 

Hihansuu tuplakankaalla.

Hihansuu on samanlainen huputtomassakin versiossa. Ranteesta rystysiin kangas on kaksinkertainen joka pitää kädet yllättävän lämpöisenä. Nollakelin reippaassa kävelyssä sauvojen kanssa hiha riitti hyvin ja kuorirukkaset pysyivät repussa. Pitkäkätisille devold sopii oikein hyvin hihojen puolesta. 

Takahelma on piiiitkä!

Paidan helma on todella pitkä. Paita joka minulla on on koon liian iso. Oikea koko ei yllä ihan näin pitkälle kuin ylläolevassa kuvassa. Tosin liian pitkä helma alkoi olemaan mukava varsinkin kun paitaa pitää housuissa.  Vaikka kuinka venyttelisi tai kumartelisi paita pysyy alhaalla lämmittämässä mukavasti.

Huppu.

Huppu vaatisi suunnittelua enemmän. Kuten kuvasta näkyy kaula jää avoimeksi. Sama käy kun huppu on alhaalla. Kangas olkapäästä hupun yläosaan on liian lyhyt samoin kuin leuasta rintaan. Huppu ei pysy leuan päällä, eikä edes melkein. Paikallaan ollessakaan kangasta ei saa pysymään leuan päällä vaan kurkku pysyy avoimena. Villa buff tämän lisänä auttoi huomattavasti. Kangasta saisi olla muutama sentti enemmän olkapäissä sekä hupun reunan alasaumat saisi mennä enemmän päällekkäin. Tosin paita ei ole vielä ostettavissa joten muutoksia saattaa tulla ennen kuin paita tulee kauppoihin myyntiin.Devold expedition hoody on juuri sitä mitä olen kaivannut pitkään. Vetoketjuton hupullinen alus/väliasu villasta tehtynä jossa on kunnon hihat! Ei takki, mutta ei myöskään paita vaan jotain siltä väliltä.

+Kunnon hihat jotka suojaavat käsiä.
+Huppu, helppo säädellä lämpöä. Kesäreissuilla ei tarvitse erillistä pipoa.
+Pitkä takahelma. Pysyy housuissa vaikka mitä tekisi.
+Väri.
+10% polyamidia tuo kestävyyttä todella paljon.

-Hupun suunnittelu voisi olla tarkempi.
-Villa on villaa ja kuivuu hitaasti.
-Aivan liian leveät hihat minulle.
-Näyttää silti alusasulle (vertaa icebreaker alusasuihin).

Yhteenveto:
Devold expedition alusasu hupulla on todella hieno uutuus alusasumarkkinoille. Samankaltaisia ei ole montaa muuta vaihtoehtoa. Vaikka huppu ei suojaa kaulaa jää se silti minulle ykkösvaihtoehdoksi retkille oli ne sitten talvella tai kesällä.
Villainen teepaita, devold expedition hupulla, kuoritakki, tuulitakki sekä toppaliivi riittää kaikille sulanmaan reissuille. Talvella mukaan tulee toinen pitkähihainen alusvaate sekä taukotakki. Alaosat erikseen.
Paita ei ole vielä ostettavissa kaupoista, mutta pitäisi ilmestyä myyntiin syksyn aikana.Niin ja tietysti tärkein eli paino:
L-koko painaa 354 grammaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kannattaa tsekata Patagonian R1 hoody, samat ominaisuudet kuin Devoltissa, mutta erinomainen kaulus..

Anonyymi kirjoitti...

Huppu on kätevä ja hyvin valitussa vaatekokonaisuudessa varmasti toimiva.
Itse kuulun siihen huppujen kannalta ikävään ryhmään, että pääni on iso ja kaulani melko paksu -kehosta sopiva vaate kiristää helposti kaulasta, jos vaatteessa on korkea kaulus ja vaatekerroksia on useampia, kuin yksi. Aataminomenan muoto ja koko vaikuttaa myös.

Timo kirjoitti...

Devoldin huppari ei ainakaan kaulasta kiristä. Jos matka hartiasta pään päälle on pitkä niin silloin huppu on kireä, mutta kaula pysyy löysänä. Kannattaa kokeilla jos huppu alkaa kiinnostamaan.

Sain tiedon, että elokuussa pitäisi tulla kauppoihin myyntiin.

Esko Mäkinen kirjoitti...

Mainio vekotin, enpä tiennyt moisia olevankaan, nyt tiedän, kiitos.