torstai 3. helmikuuta 2011

Vettä sataa keskellä talvea.

Tänään sataa vettä, eilen satoi vettä ja lunta on maassa puoli metriä. Jos jotain positiivistä pitäisi sateesta ajatella tulee mieleen seuraavan pakkasjakson mahtavat hankikannot!

Sateella tulee ulkoiltua vähemmän ainakin itselläni. Jotain retkeilyyn liittyvää tulee tehtyä silti. Löysin netistä hauskan aiheen tai oikeastaan välineen millä tehdä retkiä.
Toiset onkin tehneet tällä laitteella aika mahtavia retkiä sekä kuvanneet kaiken. Long board eli lonkkari, parempaa käännöstä en keksinyt. Eli käytännössä skeittilauta, mutta tuplasti pitempi. Toiset leikkii skeittilaudoilla kaupungissa, toiset matkustaa lonkkareilla Perusta Boliviaan 2400 km!!! Longboards long treks löytyy youtubesta 13 osaa jotka ovat noin 10 min. pituisia. Jos et ole ihan varma haluatko katsoa niin katso aluksi trailer koko retkestä. Maisemat ovat aivan mahtavia, koko retki on aivan mahtava. Tuonne on joskus päästävä kickbiken kanssa.

180 south. 1968 Patagonian (vaatemerkki) perustaja lähtee kavereineen Kaliforniasta kohti Patagoniaa, millä muulla kuin pakettiautolla. He kuvasivat reissun. 2008  Lähtee toinen henkilö Jeff samalle reissulle kohti perua tarkoituksenaan surffata, kiivetä ja tehdä reissu jota on odotettu kauan. Jos sinulla on mahdollisuus katsoa tämä dokumenttielokuva niin suosittelen suuresti. Traileri löytyy youtubesta.

Andrew Skurkan reissu halki Alaskan päättyi viime syksynä. Noin 7500 kilometriä hiihtäen, meloen ja kävellen. Tarkkaa kuvausta tästä reissusta joutuu odottamaan vielä hetken. National geographic lehti julkaisee ensimmäisenä 16 sivuisen tarinan vaelluksesta maaliskuun numerossa. Skurkan nettisivuilta voit tilata itsellesi lehden nimikirjoituksella sekä samalla osallistut kilpailuun jossa jokaista sataa tilaajaa kohden arvotaan yksi goliten rinkka. Tilasin lehden itselleni. Lehti postikuluilla oli 15 dollaria eli aavistuksen päälle kymmenen euroa. Muutama video on silti katsottavissa youtubesta. Samaisen herran muita videoita löytyy myös youtubesta sekä omilta nettisivuiltaan.ps. Lisäsin uuden sivun "linkit". Käy katsomassa mitä pitäisi olla lisää ja kommentoi!

2 kommenttia:

- A H - kirjoitti...

Makea lonkkari-retki kanssa:
http://www.flickr.com/photos/fartinabag/sets/72157624282580299/

Timo kirjoitti...

Näyttää olevan samat tyypit kyseessä kuin youtube videollakin. Kuvien ja videoiden perusteella noilla kavereilla taitaa olla todella hauskaa retkillänsä.