sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kattilajärven keittokatos Nuuksiossa.

Lyhyt yhden yön retki Nuuksioon Kattilajärven nuotiopaikalle. Kattilajärvellä on kaksi nuotiopaikkaa. Toinen on yleisen uimarannan vieressä ja tämä missä nyt olimme on vähäsen kauempana pienen mäen päällä.  Rannassa oleva katos kesäaikaan on nuorison suosiossa. Autolla/mopolla/fillarilla pääsee muutaman kymmenen metrin päähän. Mäen päällä olevalle katokselle pääsee myöskin uraa pitkin ihan viereen, autolta matkaa joitakin satoja metrejä.


Näköjään katos ei ole ollut kovinkaan suosittu talven aikana. Paikalle meni yhdet jäljet ja nekin olivat kaverin joka kävi paikalla viikko sitten. Pöydällä ollut lumi vaikutti olleen siinä ensilumesta lähtien. 
Paikkana Kattilajärvi on mukava. Avaraa maastoa ja kohtuu tasaista yöpymiseen. Kovalla tuulella paikka on huono. Paikalla olevat polttopuut palavat kohtuu hyvin vaikka ovatkin kosteita.

Ja ettei aika käy tylsäksi niin jotain pitää näperrellä. Mukana kaksi puukeitintä joista toinen perinteisempi mallia ikea ja toinen "sierra stove" joka toimii puhaltimella. Puupelletistä tehty kissanhiekka paloi mainiosti!


Kylmä yö vaikka makuupussin lämpötilarajat olivat samat kuin ulkolämpötilakin. Untuvatakki jaloissa, fleece yläosa ja marmot sawtooth membrain makuupussi päällä. Thermarest ridgerest sekä pätkä 5 mm solumuovia eristi kivasti kylmästä maasta. Jalkojen alle tyhjä reppu. Outoa kyllä, mutta kädet jäätyivät aamulla.1 kommentti:

Aro kirjoitti...

Joskus tulee kadehdittua pk-seudun ulkoilumahdollisuuksia, mutta mielummin asun täällä susirajalla.

Laita tulemaan osoitteesi ja nimesi, niin laitan jerky-paketin postiin. Uudet kommentit vaativat hyväksynnän, joten kukaan muu ei pääse näkemään niitä.
Saattaa jo tulla ennen joulua jos postitan huomenna.

Kommenttisi ei ollut ensimmäisiä, mutta laitankin 3 jerky-pakettia menemään, joten palkitaan hyvä blogisi jollain pienellä makunautinnolla.

Arosusi
http://sudenvuosia.blogspot.com/