tiistai 5. lokakuuta 2010

Melomassa merellä

Vapaapäivät tältä viikolta kului melonnan merkeissä. Perinteisesti saareksi osui taas Rövargrundet Suvisaariston edustalla Espoossa.

Lähdin illalla canoan vajalta Suvisaaristosta kohti saarta, lähtöaika 18.30 jonka ajattelin riittävä ennen pimeän tuloa. Perillä oli jo aika hämärää ja melonta alkoi tuntumaan epävarmalta. Varttikin myöhäisempi lähtö olisi hankaloittanut melontaa todella paljon.

Rövargrundetiin oli näköjään tehty uusia rakennelmia. PÖYTÄ johon uskaltaa koskea ilman sen tarttumista käteen! Alkuilta menikin nuotion ääressä kunnes tuuli yltyi. Selkä jäätyy ja naama palaa. Joten siirryin saaren toiselle puolelle mukanani pala peltiä ja polttopuita. Pidin nuotiota pellin päällä ettei herkkä saaristoluonto kärsi. Kajakista löysin vielä avaruushuovan ja makuualustan yhdistelmän josta sain tehtyä kivan tuulisuojan ja heijastimen itselleni. Muuten ilta olisi ollut kylmä ja kurja. Lammasnakkia napaan parin kaljan kanssa ja nukkumaan. Yö bivypussissa ja kirkkaan tähtitaivaan alla on paras tapa viettää vapaapäivää 15 kilometrin päässä kotoa.


Aamu valkenee auringon paisteeseen ja kovaan tuuleen. Minnekkään ei ole kiire joten jään heittelemään virveliä. Mitään ei tullut ylös asti. Heittelen kiviä ajankuluksi kunnes tajuan päiväunien merkityksen. Kello soimaan iltapäiväksi ja nukkumaan.


Illalla tuuli heikkeni, mutta aallokko jatkaa pauhaamistaan. Valitsen reitin mahdollisimman suojaisasti ja pääsen silti surffaamaan kajakilla oikein kunnolla. Sellainen oli se retki!

Alla vielä muutama kuva Rövargrundet ulkoilusaaresta Espoon edustalla. Espoon ulkoilusaaret.
Ei kommentteja: