keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Raidlight kävelysauvat

Kävelysauvat maastossa on yllättävän mukavat. Joka kerta kun jalka lipsahtaa juurelta tai kiveltä taaksepäin on sauvoista apua, vauhti ei katkea. Hankalissa paikoissa tai lätäköiden yli hypittäessä tarkkuus paranee sauvojen kanssa. Sauvoja on kaupoissa montaa sorttia. Tässä on niistä kevyin:

Raidlight Trail poles.

Sauvat taittuvat neljään osaan samalla tavalla kuin teltan kaari. Sauvan sisällä kulkee ohut joustamaton naru joka lukitsee sauvan palat kohdalleen. Narussa on solmu joka nykäistään kahvassa olevaan hahloon. Kahva taittuu aavistuksen eteenpäin antaen luonnollisemman asennon ranteelle. Kärjessä oleva piikki on Lekin valmistama johon sopii muutama erilainen sompa. Käytin sauvoja yhdellä kahden päivän reissulla ja voin sanoa sauvojen olleen todella mukavat! Kädet pääsevät liikkeeseen ja tasapaino paranee huomattavasti. Jotain pahaakin näissä on... Sauvat taipuvat herkästi joten niillä ei voi painaa kauhean kovaa. Sain molemmat sauvat vinoksi kun kaaduin erittäin jyrkällä kalliolla, en ehtinyt päästää sauvoista irti. Tosin pieni vinous ei haittaa.

Minne?
Kohtuu helppoon maastoon ja kunnon poluille. Sauvaan on hankala tukea itseänsä voimalla. Pieni paino sekä pakkauskoko helpottaa mukaan ottamista jos epäilee sauvojen käyttöä. Reippaaseen kävelyyn.

Minne ei?
Paikat missä kaikki tuki on tarpeen. Kivikko ja jyrkät mäet kaipaavat tukevampaa sauvaa. Kunnon pusikossa sauvaa ei uskalla liikuttaa väkisin.

122g (123cm pituiset) erikseen hankitun lekin somman kanssa. 
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Som en nybörjare, jag söker alltid på nätet efter artiklar som kan hjälpa mig. Tack Wow! Tack! Jag har alltid velat skriva på min webbplats nåt sånt. Kan jag ta del av ditt inlägg till min blogg?