tiistai 5. lokakuuta 2010

Halti Flake 100 tuulitakki

Paita on liian vähän ja kuoritakki liikaa. Tuttu ongelma varmasti monelle. Siihen on ratkaisu: Tuulitakki.
Takin ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen, kunhan pitää tuulta ja kohtuullisesti vettä. Hengittävyys on oltava hyvä. Tälläisillä ominaisuuksilla pärjää suurimman osan vuodesta välikerrosta vaihtelemalla. 

Halti Flake 100 takki pitää tuulta, hylkii vettä ja hengittää erinomaisesti. Ja tärkein ominaisuus on painossa, 98 grammaa medium kokoisena. Leikkaus oli aika yllätys, medium kokoisena pituus riittää oikein hyvin 178 senttiselle ja käden saa hihan sisälle nyrkissä. Leveyttä ei ole liikaa 70 kiloiselle. 
Takissa on yksi tasku rinnassa johon mahtuu jotain pientä. Kävellessä taskussa ei ole mukava pitää mitään painavaa kuten kännykkää vaan jotain kevyttä kuten kompassi tai pipo. Taskun sisällä on vielä takin pakkauspussi joka ei ole kanamunaa isompi. Takki kulkee siis vaikka reisitaskussa päivän ajan. Kainaloista löytyy pienet ventilaatiot joka parantaa hengittävyyttä. Löysään kaulukseen lisäsin kuminauhan ja narulukon säätöä varten.
Kaupunkiolosuhteissa vedenhylkivyys riittää. Noin 30 min. jälkeen sade tulee läpi, metsässä siinä vaiheessa olisi jo laittanut kuoret niskaan. Kosteaa ja sumuista säätä takki kestää tunteja ja on huomattavasti mukavampi kuin mikään vesitiivis kuoritakki. Huppua jää kaipaamaan jonkin verran joka löytyi loppuunkäytetystä marmot ion takista, tosin siinä oli aivan onneton hengittävyys verrattuna haltiin.

Halti flake 100 takki 
98 grammaa/M
79,90-49,90€
Useita värejä.

9 kommenttia:

- A H - kirjoitti...

Kestääkö takki reppun kanssa kulkemista, vai onko se siihen liian ohukainen?

Timo kirjoitti...

En usko repun kuluttavan kangasta juuri ollenkaan. Paksuus on samaa luokkaa kuin perinteisissä tuulipuvuissa. Yllättävän kestävää se on silti. Aikaisempi takki hajosi kun kaaduin asfaltilla noin 40 km/h vauhdista...

Eero kirjoitti...

Mielenkiintoista. Itselläni on ahkerassa käytössä Marmot Ion Wind Shirt (lienee jo korvattu kaupoissa toisella mallilla), josta on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa. Se on ollut kevät-kesä-syyskausina usein ainoa takki pitkilläkin reissuilla.

Paitsi… se on käytännössä täysin vedenpitävä. Eli ei sitä mielellään hikiliikunnassa pidä päällä.

Pitääpä siis tsekata Flake, kunhan Ion joskus prakaa. Ei tosin näytä siltä, että ihan pian…

Antti kirjoitti...

Itsellä on marmotin vastaava Trail Wind takki, saan sen hyvin helposti hiestä märäksi sisältä, hengittääkö flake helposti esim. juoksulenkin rasitteet?

ti kirjoitti...

En usko, että flake hengittäisi yhtään paremmin kuin marmotin trail wind takki.

Tuulitakit kovassa hikiliikunnassa tuskin hengittää tarpeeksi. Eli siis jos on tarkoitus hikoilla kovasti niin jokin muu olisi varmasti parempi. Suosittelisin jotain trikoomaista paitaa hikiliikuntaan tuulitakin tilalle.

Korpijaakko kirjoitti...

Uskon, että tuulitakin hengittävyys voi hyvinkin riittää aerobisella alueella tapahtuvaan reippaaseen liikuntaan. Ja joskus sellaisessakin liikunnassa tuulenpitävyys on välttämätöntä eikä trikoo riittä, silloin tuulitakki (ja tuulihousut) olisivat tarpeeseen.

Itselleni Halti Flake 100 ei istunut, kun siihen sai riittävästi pituutta, olisi takin alle mahtunut toinenkin meikäläinen.

Nyt takkina on hyvin kevennetty Erätukun tuulitakki, mutta sekään ei hengitä tarpeeksi. Marmotin Trail Wind -housut eivät vaikuta alustavasti kovinkaan paljon paremmilta. Seuraavaksi kokeilemaan Pertexin kankaista tehtyjä tuulivaatteita, niitä on kehuttu paremmin hengittäviksi. Kaveri on myös ollut hyvin tyytyväinen Haglöfsin Zeal (nykyään jotain muuta) takkiin, on toiminut hyvin kovilla juoksulenkeilläkin viileässä.

Timo kirjoitti...

Niin ja ihan vinkkinä: Flake on partioaitassa alennuksessa hintaan 49,90€

Lajos kirjoitti...

Kaksi syytä, miksi itselleni olisi täysin mahdotonta käyttää tuollaista takkia:

1) Halti-logo
2) punainen väri

Minulla on musta Marmot Ion -takki.

Timo kirjoitti...

Värejä on muitakin kuin punainen, esim. musta:)