sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lyhyt retki Nuuksion Sorlammelle

16 tuntia aikaa työvuorojen välillä käväistä metsässä nukkumassa ja syömässä. Lauantaina startti kuuden jälkeen kaupan mentyä kiinni ja Sunnuntaina takaisin viimeistään 11 aikoihin. Lähin nuotiopaikka Tapiolasta katsottuna taitaa olla Sorlampi Nuuksiossa. Pyörä alle ja polkemaan kohti pohjoista. Tunti ja kymmenen minuuttia kesti matka asfalttitietä kehä 3 asti ja siitä ulkoilureittejä pitkin perille.
Viimeiset hetket auringossa. Näin ahvenen ja telkän.

Sorlammen katos on siisti ja hiekkatie menee perille asti. Polttopuut kuivia ja valmiiksi pilkottu! En tarvinnut kirvestä enkä puukkoa koko reissun aikana...

Tulipaikka on kapea ja lämmittää kahta henkeä maksimissaan. Ruoan valmistus onnistuu kohtalaisen helposti, mutta piippu vetää liiankin kovaa ja nuotiota joutuu pitämään ihan etuosassa jotta ritilällä saa paistettua pihvin. Isolle porukalle kylmällä kelillä en suosittele Sorlampea.

Sorlammen keittokatos kokonaisuudessaan. Järvi on kuvasta oikealle noin 50 metriä. Vessa kuvan vasemmassa laidassa piilossa pusikon takana.

Polttopuut ja roskis. Lähes kaikki klapit on suoraan nuotioon sopivia.

Kerta kun reppuna oli puuvillainen savotan kevytreppu niin tyyliin sopi vaelluskengät. Tunti jalassa ja kaksi kuivausta... Pitäisi hankkia "kuorikengät" jossa sukkaa vaihtamalla saa kosteuden pois. Normi vaelluskenkä imee liikaa ja kuivuu hitaasti. Mukana ei ollut varasukkia yöksi joten kuivattelin kengät, pohjalliset ja sukat nuotiolla.

Ruoka valmistumassa. Ilmavirta tulipaikassa vetää lämmöt suoraan piipusta ulos. Nuotio tulipaikan etureunassa auttoi aikalailla. Foliossa kasvikset ja kasleri ritilällä.

Kaslerpihi ja kasviksia. Kasvikset oli jonkinmoinen salaatti Tapiolan k-kaupan tiskiltä. Latva-artisokkaa, perunaa, sipulia, paprikaa, oliiveja... ja lisäsin juustoraastetta joukkoon. Nam! Kiitos kaupalle folion pätkästä.

Kaveri tuli illalla myöhään mukaan grillailemaan. Riippumaton virityksessä ilmeni pientä vikaa. Keskellä kuvaa näkyy repeämä. Näköjään se silti kesti, en kuullut yön aikana karjaisua tai kiroilua.

Itse nukuin marmotin bivypussissa läheisellä kalliolla. Vieläkään en ole keksinyt kuinka tossa säkissä voisi nukkua sateessa. Jos sen sulkee kokonaan niin mistä ihmeestä saa happea? Jos se on sen verran auki että ilma pääsee liikkumaan kasvoille niin sinne sataa sisään. Bivy tuo mukavasti lisäeristystä ja varsinkin jos alusta on sisällä olo on kuin pienessä teltassa ilman pienen teltan ongelmia.

Aamupalaksi mysliä ja kuppi kahvia. Pyörä alle ja kohti työpaikkaa. Takaisin ajoin hieman eri reittiä vältellen hiekkateitä joten ajastakin tippui 10 minuuttia pois. Suihku, kuppi kahvia ja työt alkaa. Noin 16 tuntia jäi työvuorojen väliin jossa ehti aivan hyvin polkea pyörällä muutaman tunnin, tehdä nuotiolla ruokaa ja nukkua riittävästi. Auringonvalo ja linnut vähäsen häiritsi aamuyöllä, mutta mielummin nukun metsässä kukkulan päällä bivyssä kuin kotona verhojen takana piilossa!1 kommentti:

the_jov kirjoitti...

Mukavan kuuloinen reissu! :)