perjantai 18. toukokuuta 2012

Hampurilaisia ja ukkosta

Tapiola, kello 18.00. Pyörän renkaissa riittävästi ilmaa ja tankolaukussa muutama iltaolut. Ruokatarvikkeet on jo mennyt etukäteen määränpäähän Hynkälammelle. Poljen ja poljen yhä lujempaa. Tapiolan ja Kauniaisten välillä pyörätie on aika kuoppainen ja pelkään bilteman pyörän kestävyyttä. Suurimmissa kuopissa hidastan reilusti kunnes tulee outo fiilis, haiseepa kumman voimakkaasti oluelle... Tankolaukussa ollut sixpäkki ei kestänyt. Yksi tölkki meni poikki muutaman sentin leveydeltä! No, tuo villabuffi joka oli pehmikkeenä saa pienimoisen pesun illalla. Näköjään ortliebin tankolaukku pitää vettä koska puoli litraa olutta laukun pohjalla kulki mukavasti perille asti.
Laukku pesty ja nyt se toimii kylmälaukkuna!

Retki alkoi vähäsen heikosti kaljan hajottua, mutta helposti laukun sai putsattua varsinkin kun sitä ei tarvinnut tehdä itse (kiitos A). Kylmää vettä laukkuun niin hölskyneet kaljat kylmettyy mukavasti ennen ruokaa. Menin Tapiolasta Kauniaisten kautta Jorvin sairaalan vierestä kohti Kellonummen hautausmaata ja sieltä hiekkateitä Hynkälammelle. Fillarilla menee noin tunti matkoihin.
Tahnaa...

Tapiolan mäkkäri lopetti sokoksen remontin yhteydessä ja lounasruokailijan mielessä pyörii juustoburgeri. Hep, syödään hampurilaisia illalla! Yllä olevassa kuvassa jauhelihaa 600g. sekoitettuna oheisaineisiin. 2 kananmunaa, sipuli, korppujauhoja... ööö sopivasti, chiliä, valkosipulia ja jauhelihamaustetta. Kannattaa antaa seoksen seistä noin tunnin ennen paistamista. Silloin se pysyy paremmin kasassa pannulla. Pannuna nuotiopannu mallia opa ja loraus öljyä. Paistovaiheesta ei ole kuvia, mutta samalta se näyttää kuin kotonakin tehty jauhelihapihvi.
Valmis burgeri.

Valmiiseen hampurilaiseen sämpylän ja pihvin lisäksi on lisätty ketsuppia, chilimajoneesia, suolakurkkua, tomaattia ja aivan uskomattoman outo unohdus. Ei juustoa! Hyvältä maistui ja sen jälkeen muistin lisätä juustoviipaleet seuraaviin burgereihin. Miten voi unohtaa juuston...

Kylmä nuotiopaikka. Hynkälampi.

Hynkälammen nuotiopaikka on siisti ja kiva paikka valmistaa ruokaa, mutta nuotio ei lämmitä kovin montaa retkeilijää. Kaksi henkeä lämmittelemään on ihan maksimi joten jos olet täällä talvella niin varaudu kylmään oloon. Tulisija lämmittää vain yhteen suuntaan eli katoksen taakse ja tulisijan reunat ovat kylmät vaikka tulia pitäisi yllä muutaman päivän. Ruoan tekeminen on helppoa ja siihen paikka toimii oikein hyvin.

Makkarat tulilla.

Hampurilaisia tuli syötyä tosi monta, mutta nälkä yllättää silti kesken yön. Makkarat tulille ja odottelemaan. Jauhomakkarat syötiin ensimmäisenä ja lihaisimmat jäi syömättä. Jokin mättää tässä järjestyksessä...

Yö riippumatossa nuotion lämmössä.

Neljä henkeä ja kaikki nukkui yksin omissa majoissaan. Kaksi riippumatoissa, yksi teltassa ja itse tarpin alla. Kevään ensimmäinen ukkonen jyrähteli. Kännykästä katsottuna ukkonen oli silti kaukana meren päällä.

Oma koti.

Itse nukuin omatekoisen silnylon tarpin alla todella hyvin. Yöllä oli niin lämmintä, että jouduin ottamaan vaatetta pois vaikka aluksi pelkäsin palelevani yöllä.

Aamulla noin 11 aikoihin heräilimme aamupalan tekoon ja lähdimme kohti kotia pyörillä. Aamusta satoi vettä jonkin verran ja lämpötila pysytteli liian korkealla kuoritakille. Onneksi sade loppui ja kotimatka sujui mukavasti t-paita päällä aurinkoisessa kelissä.


Ei kommentteja: