keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Mökillä puuhastelemassa

Pitkästä aikaa taas grammarin parissa. Syksy tulee vauhdilla ja talvea odotellaan etelä suomeen, räntää sataa ja välillä vettäkin. Syksyn mittaan metsäretket on jäänyt vähemmälle johtuen kurjasta säästä. Vapaapäivinä sataa kun työpäivinä aurinko paistaa...

Käytiin työporukalla Nuuksiossa syömässä. Nuotioruokaa ja hyvää seuraa. Retki jäi aika lyhyeksi johtuen kaupan aukioloajoista sekä pienimuotoisesta säätämisestä paikan suhteen. Tarkoitus oli mennä kämmenlammen laavulle. Laavusta löytyi partiolippukunnan retki, emme viitsineet häiritä heitä viinipulloillamme sekä nuotioruoalla. Joten jatkoimme matkaa kohti Kaitalampea. Kaitalammen lukuisat nuotiopaikat varmasti tarjoaa oman paikan. Tiedustelija matkaan hyvän juoksukunnon kanssa varmisti paikan olevan vapaana. Sinne siis!

Ruokaa riittää.

Söimme siikaa sekä paprikan sisällä kypsennettyä couscous sienimuhennosta. Helppo tehdä ja maistuu hyvälle.Itsenäisyyspäivän vapaat
Joskus käy niinkin hullusti, että vapaapäiviä on peräti kolme peräkkäin. Töistä päästyä kiireen vilkaa kohti mökkiä Tammisaareen. Ohjelmassa... ei mitään. Laiskottelua muutama päivä ilman kiirettä minnekkään. 

Kuutamo

Suppiksia löytyy valmiiksi pakastettuina.

Puuhastelua puukon ja koveltimen kanssa.

Katajalusikka.

Ostin koveltimen, kovelon, kovertimen, vuoluraudan, ja nimiä riittää... Eli puukon jonka terä on rullalla. Lusikoiden ja muiden kippojen ja kuppien tekeminen helpottuu. Tilasin puukon poratuuli nettikaupasta hintaan 19,50€ Näppärä laite.

2 kommenttia:

Perkunas kirjoitti...

Siisti lusikka. Kovelo on aika koukuttava kun sen kanssa pääsee sinuiksi, niin alkaa tuleen kuksaa ja kuppia aika iisisti.

Finnman kirjoitti...

jep kätevä on. Itse ostin samanlaisen Entressen Clas Ohlsonista 7.90€ muutama vuosi sitten.