sunnuntai 21. elokuuta 2011

Puukeittimien kanssa Nuuksiossa

Kirjoittelin aikaisemmin uudesta ikea puukeittimestä joka mahtuu trangian 1,5 litran kattilan sisälle. Testiajo osoitti sen toimivan kuin pitääkin. Mahtavaa!
Ikea puukeitin käytössä.

120 grammaa puukeittimestä ei ole paljoa. Nuudelit pataan ja syömään.
Mukaan ikea puukeittimen kanssa vertailun vuoksi hankittiin kunzi puukeitin. Kunzi pakkaantuu aivan littanaksi paketiksi eikä vie tilaa kovinkaan paljoa. Paino tosin harmittaa 570 grammaa.

Hyvää puuta kunzissa

Kunzin rakenne mielyttää. Kahdessa vastakkaisessa seinässä on sarana seinän puolivälissä. Seinät taittuu sisälle kun sen laittaa kasaan ja pohja jää kokonaisena taitoksen väliin. Ilmanottoaukkoja kunzissa on yllättävän vähän. Hyvälläkin puulla poltettaessa savua tulee paljon. Seinämiin voisi porata parikymmentä reikää lisää.


Kunzi toimii niin kuin pitääkin. Aavistuksen suurempana ja paremmin ilmaa saavana siitä saisi oivallisen nuotion korvaajan. Vielä kun painokin jäisi alle 300 gramman ostaisin sen heti!
Kunzin leveys riittää juuri ja juuri makkaran grillaamisen. Paketin mukana tulevat kaksi rautalankatikkua pitää makkarat hiilloksen päällä samoin kuin kanansiivetkin.

Kunzi puukeitin 
Paino 570 grammaa pakkauspussin sekä kahden U-muotoisen metallitikun kanssa.
96€ varuste.net

Alla kaikenlaisia muita kuvia Nuuksion reissultamme joka kulki reittiä:
Siikajärvi-Kolmoislammit-Holma-saarijärvi-Iso-holma-Vähä-holma-Mustalampi-Kattila-Iso-kalatoin-Pikku-kalatoin-Tervahauta (etelään)-Högbacka.

Mustikkaa saa syödä niin paljon kuin vatsa vetää!

Ursuit, kalja ja kesä. Kuivapuku vesitestissä.

Kokkailua. Kanansiivet grillissä.

Karhu? Kattilasta vähän pohjoiseen.

Iso-kalatoin


4 kommenttia:

Kösteri kirjoitti...

Ei sole Kunzi vaan Künzi, saksalaisella yyllä. Äännetään kyntsi.

Finnman kirjoitti...

Minulla.oli taannoin myös varuste.netin myymä bushcooker, joka on mukavan kevyt mutta ei juurikaan pakkaudu kasaan pyöreänä. Risukeitin on kyllä siitä kätevä.ettei polttoainetta tarvi kantaa mukana. Melko hintavia vaan tuppaavat olemaan.

Timo kirjoitti...

Ite tekemällä säästää pitkän pennin! Googleta ikea woodstove.

Finnman kirjoitti...

jep, ikea woodstove on ideatasolla tuttu ja muistaakseni Retki-lehdessäkin taannoin esitelty. Täytynee tuollainen itsekin kokeilla rakentaa joskus.