perjantai 3. kesäkuuta 2011

Nuuksiossa taas

Töiden jälkeen kiireellä kohti Pirttimäen ulkoilumajaa. Ruokapalvelun olin ulkoistanut muille ettei illan tunnit kulu kaupassa ihmettelyyn. Reput selkään ja kohti Hynkälampea.

Hynkälammen uusi keittokatos kiiltää.

Hynkälammelle oli noussut uusi keittokatos. Tulisija vaikutti hyvälle varsinkin ruoan valmistukseen, mutta en usko sen lämmittävän kunnolla talvella. Teimme juustolla täytettyjä herkkusieniä pekoniin käärittynä. Herkkusienistä ei ole kuvia johtuen kovasta nälästä... 

Uusi tulisija.

Illan mittaan paikalle tuli auto pitkin ulkoilureittejä! Laiskat retkeilijät nosti rinkat autosta ja jäivät yöksi. Kantamuksia niillä oli sen verran, että auto oli varmaankin ainoa vaihtoehto. Onneksi he osasivat olla kauempana ja hiljaa. Seuraavalla kerralla voisin käydä puhkomassa kumit autosta, saisipahan ihmettelemisen aihetta kuinka päästä pois.

Auto roskiksen takana.

Ilta ja yö Hynkälammella miljoonien hyttysten seassa. Aamulla herääminen tuottaa ongelmaa, ehkä illan oluet saattoi vaikuttaa asiaan. Kaveri kävi uimassa ja kertoi veden olevan lämmintä... 16 astetta ehkä. Sehän on kylmää! Tavarat takaisin reppuun ja kohti Hynkälammen eteläpäässä olevaa kalliota. Nuuksion opaskarttaan paikka on merkitty näköalapaikaksi Hynkeberget.

Uimareita Hynkälammella.

Juomapullon pohja lähestyy kovaa vauhtia joten reitti kiertää Hynkälammen lännen puolelta. Vesi on poikkeuksellisen kirkasta. Näkyvyys on useita metrejä. Juomapullon täyttäminen syvärantaisella lammella vaikeutuu siellä elävistä eläimistä.

Tuohon ei taida vedenpuhdistuskemikaalit auttaa.

Kurkistus veteen avaa uuden maailman.

Kohti etelää suon, ulkoilureitin ja pusikon läpi. Lämpötila liikkuu noin 20 asteen kieppeillä. Hynkälammen eteläpäässä pieni silta ylittää lahden. Ja reitti yhdistyy suohon.

Silta

Kesäiselle ja lämpimälle reissulle kenkien valinnassa ei ollut miettimistä. Antaa jalkojen kastua kalvottomissa tossuissa. Kevyissä kengissä kävely ja tuntuma maahan paranee. Lisäksi jalka saa hyvää treeniä. Columbia drainmaker kengissä vesi tulee ulos yhtä helposti kuin menee sisäänkin. Kenkä painaa 230 gramma/kappale! Näistä kengistä lisää myöhemmin.

Columbian tossut testissä suolla.

Kohti Velskolan Pitkäjärveä tarkemmin määriteltynä järven eteläpääsä olevaa näköalapaikkaa Pääskyskalliota. Kalliolta avautuu hieno näköala yllättävän korkealta. Järveen on korkeusmetrejä 40.

Pääskyskallio

Pääskyskalliolta länteen kohti Sikalampia. Nimi vähäsen hämää, mutta eteläinen lampi on todella hieno. Lammen pohjoispäässä korkeat kalliojyrkänteet näyttävät hienoille. Tuuli painaa hyttyset jonnekkin aivan muualle joten ruokatauko pysyy rauhallisena. Pastaa, tomaattia, sipulia ja tonnikalaa. Hyvää!

Puukeitin toiminnassa

Sikalammelta kohti itää Pirttimäen parkkipaikalle. Hauska reissu vaikka kestikin vain yhden yön. Ihmisiä tuli vastaan todella paljon, mutta metsässä ulkoilureittien ulkopuolella on hiljaista.

Reitti meni jotenkin näin:
Pirttimäki-Sultingträsk-Hynkälampi (yö)-Pääskyskallio-Sikalammet-Pirttimäki.

Kaikki kuvat löytyvät täältä.


2 kommenttia:

korpijaakko kirjoitti...

Tänään pohdin, että on olemassa sellaista positiivista röyhkeyttä, joka on joissain tilanteissa paikallaan ja saa suun pielet hymyyn, mutta...

Tulla nyt autolla ulkoilureittejä pitkin laavulle! Ei perkele! Jos toimintaan ei ollut jotain erityissyytä (esim. pysyvä liikuntaeste), niin jo on paskamaista touhua. Melkein tekisi mieli suositella kumien puhkomista, mutta...

Anonyymi kirjoitti...

Ei niitä renkaita puhkoa tarvitse, pieni kivi venttiilihatun sisään ja kierretään kiinni sen verran, että sihinä alkaa kuulumaan.