tiistai 17. toukokuuta 2011

Alle gramman lompakko

Gramma on kilon alku, mutta jos vaaka näyttää nollaa kyseessä on jo todella kevyt varuste. Tarvitset kevyttä kangasta jossa pysyy teippi hyvin, kaksipuolista teippiä, kuminauha ja sakset. Käytin ohutta spinaakkerikangasta jota ostin jokunen vuosi sitten WB-sails nimisestä purjeneulomosta. Samasta paikasta tuli myös kaksipuolinen teippi. Aikaa projektille menee noin 5 minuuttia.


Mitoita lompakko niin että sinne mahtuu tarvittavat kortit ja rahat ja ala teippaamaan.

Kaksi suikaletta teippiä kiinnitettynä. Sen jälkeen alkaa saksilla trimmaaminen. Leikkaa kaikki ylimääräinen pois. Lompakon on syytä olla 3 cm kortteja pitempi.

Reunat on teipattu kertaalleeen joten uusi teippaus on tarpeen. Muuten veto kohdistuu teipistä irti eikä teipin suuntaisesti. Teippi reunan päälle ja uusi taitos. Saumaa saa vetää kymmenien kilojen voimalla ennen kuin se aukeaa.

Valmis lompakko joka painaa alle gramman. Kuminauha pitää lompakon kiinni.


5 kommenttia:

Litekayaker kirjoitti...

Minigrip-pussikin voisi ehkä toimia lompakkona?

Elintestamentista ehdottomasti lisäpisteet.

Timo kirjoitti...

Minigrip toimii, mutta ne on aina väärän kokoisia ja hajoavat liian helposti. Spinaakkerista tai mistä tahansa muusta materiaalista tehdyt pussikat erottuvat repusta helposti. Lompakkoa ei viitsisi hukata oli sitten missä tahansa. Spinnukankaita löytyy joka lähtöön joten lompakko ei huku muiden muovikassien sekaan. Pitäisi hankkia jostain fluorisoivaa spinnukangasta, mutta luulen ettei sellaista olekkaan....


Elintestamentin poisjättäminen kuulostaa tyhmälle, jos kuolen niin on ihan sama mitä sen jälkeen ruummiilleni tapahtuu kunhan se menee hyvään käyttöön.
Joten kaikki tilaamaan omansa http://www.lahjaelamalle.net/fin/tilaukset/

eräsmies kirjoitti...

Hauska idea! Onko kuminauha jo mukana tuossa alle gramman painossa? Sehän on kuitenkin aika olennainen osa lompakkoa, jos meinaa pitää rahat/kortit tallessa... Jos ei ole, niin olisiko tarranauha paljon painavampi ratkaisu? Tuntuisi äkkiseltään varmemmalta sulkumekanismilta.

Samantyyppisiä vehkeitä on muuten kaupallisessakin levityksessä, joten eikun sarjatuotanto käyntiin ;)

http://oceanmountainsky.com/articles/gear-reviews/gear-review-all-ett-wallets

eräsmies kirjoitti...

Ja niin, yhden gramman voit vielä viilata jättämällä elintestamentin matkasta, koska tehdyn lakimuutoksen jälkeenhän pitää erikseen kieltää, jos ei halua elimiään käytettävän.

Timo kirjoitti...

Kuminauha on mukana painossa. Tarranauhan olisi joutunut ompelemaan kiinni. Kireä kumppari ei kyllä vahingossa irtoa paikoiltaan.