sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Päiväretkellä Nuuksiossa.

Päiväretkellä Nuuksiossa. Kattilajärveltä kohti Vääräjärven nuotiopaikkaa. Matkalla ei näkynyt ketään vaikka sunnuntai päivällä luulisi metsän olevan täynnä hiihtäjiä ja muita ulkoilijoita. Jälkiäkin yllättävän vähän. Vääräjärveltä Urjan nuotiopaikalle ja edelleenkään ketään ei näy missään. Ruokatauon aikana kolme hiihtoporukkaa ja yksi lumikenkäilijä havaittu. Onhan niitä ulkoilijoita muitakin.


Penkit hautautunut jäähän ja lumeen Urjan nuotiopaikala.

Polttopuut Urjalla oli ensiluokkaisia. Kuivaa koivua vaja täynnä. Pihallakin kasa pressun alla. Surkea saha ja kirvestä en edes kokeillut. Puut noin 1,5 metrin mittaisia ja kerran tai kaksi halkaistua. Muutama pyöreäkin mahtuu joukkoon.
Reitin varrelle osui Nuuksion oppaassa mainittu Katajasuon jyrkänne (sininen 13). Jyrkkä olikin ja aika hienon näköinen. Jäätäkin alkoi kertymään auringon sulattaessa lunta kallion päältä.

Reitti jatkui kohti kohti Hauklampea josta takaisin Kattilajärvelle.  Aurinko paistoi koko päivän eikä ruuhkaa ollut missään. Olikohan kaikki menneet Nuuksionpäähän.... Pakkasta noin -15 ja matkaa 7 kilometriä lumikengillä.

Ei kommentteja: