tiistai 21. joulukuuta 2010

Ultralight

Ensi kesänä tai keväänä olisi tarkoitus tehdä todellinen ultralight reissu. Kevyt reppu tai voisi sanoa todella kevyt reppu mukana. jokunen kilo painoksi ilman ruokia. Jonkin verran varustetta pitäisi tehdä ja hankkia. En lähde valehtelemaan itselleni varusteista joten repussa kulkee tarvittavat tavarat. Todella kevyestihän voisi mennä ottamalla sadeviitan ja ongen mukaan. Ehkä silläkin pysyisi elossa, mutta onko se enää retkeilyä tai mukava harrastus?

Repussa kulkisi kaikki retkeilyvarusteet:
-Majoite
-Yöpyminen (alusta ja peitto)
-Keitin ja kattila
-Ensiapu
-Tarvittavat vaatteet
-Ruoka
-Kamera
-Yms...

Kaikki perusvarusteet todella kevyinä versioina täyttäisi reppua noin 3 kilolla joka on tavoite. Viimeiset sadat grammat saisi puristettua pois vaihtamalla majoitteen cuben fibreen tai liikkumalla vain öisin ja nukkumalla päivisin. Kikkailu jää pois ja mukavuus on yksi suuri tekijä. Tämä projekti tehdään kohtuu edullisella tavalla. Varusteiden tulisi toimia nollakeliin asti ilman kärsimistä tai suuria uusia investointeja.

Talven aikana alan keräämään ultralight varustetta kasaan ja kirjoitan jokaisesta tavarasta tai ryhmästä erikseen jutun. Jotain tälläistä olisi tiedossa:

Reppu:
Pitää tehdä uusi. Materiaalit on jo valmiina. Repun paino pitäisi jäädä 200 gramman paremmalle puolelle :)

Makuupussi ja alusta:
Ne jo on. En lähde ostamaan uusia. Golite ultra 20 tai teen itse uuden. Materiaalit on valmiina, mutta untuva pitäisi hankkia. Tosin Ultra 20 ei pahemmin voi keventää jos aikoo nukkua mukavasti nollassa.

Keitin:
Jollain kahvi pitäisi saada lämpimäksi. Esbit ja tölkkikattila olisi kevyt ja kätevä, erityisesti halpa! Myslipatukoita ruoaksi. Vaikka ne on mielestäni hyviä haluaisin silti syödä oikeaa ruokaa joten keitin/kattila vielä ankarassa mietinnässä. 4,5 dl titaanimuki odottaa kaapissa joten ehkä se tai...

Vaatteet:
Normaali retkivaatteet. Tarpeeksi lämmintä mukaan koska inhoan kylmää. Tai ei kylmässä mitään pahaa ole vaan väärissä varusteissa joita repusta kaivaa. Kotoa löytyy jo käytännössä kaikki tarvittava vaatetus. Säärystimet pitäisi tehdä ja hankkia uudet kengät rikkinäisten tilalle.

Muut:
Ensiapu kulkee mukana vaikka menisi kuinka kevyesti kuten kartta ja kompassi. Kamera ja kännykkä säilyttää mielenterveyden.


Tälläistä on tulossa talven aikana. Jos sinulla on jotain ajatuksia tai neuvoja valmistelusta niin kysy, otan mielelläni palautetta vastaan!

Ei kommentteja: