maanantai 8. marraskuuta 2010

Merimelontaa

Vapaa viikonloppu ja hyvä syyskeli. Kajakki alle ja merelle. Kävin melomassa lyhyen yhden yön lenkin Espoon Gåsgrundet saareen. Saari on Espoon kaupungin ulkoilusaari jossa on monta nuotiopaikkaa sekä noin 10 venettä vetävä vierasvenelaituri. Yhteysvenelaituriin ei saa kiinnyttyä.

Sää retkellä oli aika mukava. Päivällä noin +3 ja yöllä noin -1 astetta. Yöllä alkanut tuuli tuntui silti todella kylmälle. Jossain vaiheessa yötä satoi, muistan vaan ropinan en kellonaikaa.
Yhteysvenelauturin edessä oleva nuotiopaikka toimi hyvin tosin jalat vähäsen jäätyi. Puuta se laite syö todella paljon. Mukava retki vaikka olikin kylmä.

Matkalla kohti Gåsgrundetia joka on suoraan edessä. Meri oli lähes täysin tyyni illalla.

Pienellä virittelyllä sai tuulensuojan rakennettua ja lämpö nousi huomattavasti.

Makkarat tulille ja olut käteen.

Yö savotan pena laavussa.

Saaressa on kaksi kuvan kaltaista nuotiopaikkaa sekä yksi perinteisempi.

Polttopuu on ensiluokkaista ja kuivaa. Joukossa myös koivuklapeja sekä haapaa. Puut olivat tarpeeksi pieniä joten kirvestäkään ei tarvinnut.Gosiksen sauna. Sauna on rakennettu talkootyönä saaren valvojan mökkiin. En käyttänyt saunaa joten vaikea sanoa kuinka toimii.Saaren itä päässä oleva vieraslaituri. Etelätuulella vesi velloo aika pahasti vaikka satama näyttää suojaiselle.

Etelä rannan takana avautuu avomeri. Seuraava maa onkin Viron rannikko.

Etelä rantaa.

Helsingissä taisi olla luvattu sadekuuro....

Aurinko paistaa koko päivän.Yön aikana tulva yllätti. Onneksi ranta on nurmikkoa johon on helppo rantautua voimalla.

1 kommentti:

Litekayaker kirjoitti...

Mukava paikka muistaakseni vaikka en ole tuolla vuosiin käynyt. On se aika hienoa että noin läheltä pääkaupunkia löytyy noin hienoja kohteita!