keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Severin Kuivuri.

Severin kasvikuivuri testissä. Kuivuri on pölyttynyt kaapissa jo jonkin aikaa joten nyt se pääsee hommiin. Kuivuri  on aika kompakti paketissaan ja todella yksinkertainen. Alaosa jossa on puhallin sekä viisi tasoa ja kansi. Nappeja on yksi, päälle tai pois. Tasoissa olevat reijät ovat aika suuria joten pienet ruokakappaleet tippuvat helposti läpi. Reikien koko on noin puolukan kokoinen. Kuivurilla voi kuivata melkein mitä vaan. Kasvikset, lihat ja vaikka nakkiviipaleet. Nyt kuivurissa on wokkivihanneksia ja karitsan käristystä. Seuraavaksi sinne joutuu kebab lastuja ja sipulia.

Severin hyötykasvikuivuri 39,90€ (2009) K-Citymarket.4 kommenttia:

Korpijaakko kirjoitti...

Olen itse kuivaillut vastaavalla. Rakojen lisäksi pieni ongelma on epätasainen kuivaustulos, alimmilla ritilöillä tavara kuivuu nopeammin. Tämä toki hoituu vaihtelemalla ritilöiden järjestystä.

Reikien aiheuttamat vaivat voi kiertää kuulemma paistinnan pannun rasvasuojuksella (tiheä metallinen verkko). Ja näitähän saa edullisesti - mistäpä muualtakaan kuin - Ikeasta. Malli sopii kuulemma kuin nakutettu ja on "hengittävä", mutta riittävän tiivis esim. purkkihernekeitolle.

Timo kirjoitti...

Sitä ikean ritilää on tullut joskus käytettyä hernekeiton kanssa. Näköjään nykyään on toinen malli josta kahvaa ei tarvi leikellä pois http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10112530

Mikko kirjoitti...

Hei! Olen pian ostamassa tällaista kuivuria käytettynä. Valmistajan nettisivut kertovat, että lämpötila kuivurin alaosassa olisi 85 C ja yläosassa 70 C. Ymmärtääkseni nämä lämpötilat ovat liian suuria useimmille ruoka-aineille. Sitten jäin pohtimaan, voiko lämpötila nousta todella noin suureksi. Kuivatessa optimilämpötila taitaa olla alle 50 C. Tiedätkö, nouseeko lämpötila todella noin suureksi?

Kiitos, jos viitsit vastata näinkin vanhaan postaukseen.... :---)

Mikko

Timo kirjoitti...

En ole mitannut lämpötiloja, mutta kyllä ne korkeaksi kasvavat. Juuresten ja jauhelihan kanssa ei ole ollut ongelmia, mutta kana muuttui purkaksi. Luultavasti juuri liian lämpöisestä kuivauslämpötilasta. Tehoja kyseisessä kuivurissa ei juurikaan ole. Kosteita kasviksia kuivuri täynnä niin lämpötila ei varmasti nouse yli 40 asteen. Tietty lopussa lämmöt kasvaa.
Kuivuri ei todellakaan ole himokuivattajan kaveri. Siihen on parmpiakin vehkeitä. Jauhelihat ja perus kasvikset sillä silti kuivailee ihan hyvin.