perjantai 30. heinäkuuta 2010

Six moon designs wild oasis teltta.


Posti toi kivan paketin! Teltta, maavaate sekä hiilikuituinen keppi. Wild oasis on kevyt sekä hyttysiä pitävä yksikerroksinen teltta. Kaikki reunat ovat maata vasten poislukien etureuna jää noin 20-30 cm irti maasta. Huipussa on tuuletus aukko. Tuuletus on tosin todella pieni. Teltassa ei ole pohjaa vaan hyttysverkosta tehty ”hame”. Kun teltan pystyttää kunnolla niin keskelle jää noin makuualustan kokoinen alue ilman verkkoa. Ajattelin ommella siihen pohjan jotta siitä tulisi varmasti hyttystiivis. Tilasin teltan suoraan valmistajalta jenkeistä. 

Tilasin teltan 10.2. Suomen tullissa se oli 22.2. ja minulla 1.3.
Teltta, maavaate, keskisalko ja rahti maksoi visalaskulla 185€. Tulli, verot sekä itellan tullaus maksoi yhteensä 89€. Joten kuluja tuli yhteensä 274€. Teltta on halpa, muut kulut ei!

Yhden yön ehdin jo viettää teltassa. Lumihankeen pystyttäminen ei ole kovinkaan helppoa tälläisillä majoitteilla. Kiilojen paikkaa joutuu lähes aina vaihtamaan kun teltta on pystyssä. Talvella teettää ongelmaa kun kiilat/lumikiilat on metrin alempana kuin teltta. Niitä ei viiti siirtää muutamaa senttiä eikä se olisi välttämättä mahdollistakaan. Joten sisätila jäi tarkoitettua pienemmäksi kuin piti. Silti tilaa riitti ihan tarpeksi yhdelle hengelle. Kaikki paitsi lumikengät mahtuivat sisälle ongelmitta. Vetoketju kiinni ja unta palloon. Minkäänlaista kondensiota ei ilmennyt aamulla. Nukkumaan mennessä oli noin -10 astetta ja herätessä aurinko paistoi suoraan kohti lämpötilan ollessa nollan tuntumassa. Lisäksi tuuli vähäsen. Olen tyytyväinen telttaan. Mahdollisesti sinne mahtuu kaksi jos pystytyksessä käyttää narua eikä keskisalkoa. Vielä pitäisi liimata saumat silnetillä. Muutama gramma tulee lisää.

Painot:
Teltta 387g. Narujen kanssa.

Keskisalko 53g. Kolme osaa, hiilikuitua. Voi korvata vaellussauvalla.

Pohja 107g. Tyvek.


Ei kommentteja: