keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Pata pro laavu

Haltin kesän 2010 uutuuksissa näkyy olevan laavu/suoja/teltta joka iskee grammanviilaajan silmään. Rakenne on aikalailla samanlainen kuin muillakin kevyttelttavalmistajilla. Majoitteeseen mahtuu kaksi henkeä varusteineen jos käytössä ei ole kauhean isoja rinkkoja. Halpa hinta houkuttelee ostamista, mutta... Idea on hyvä, hinta on hyvä, valmistaja poikkeuksellinen. Jossain on silti säästettävä. 

Sanoisin pata pro laavun sopivan yhden yön majoitteeksi tai varalle jos telttaa tarvitsee. Esimerkiksi pyöräilijä jonka tarkoitus on yöpyä mökeissä, mutta mökkien saatavuuteen ei voi luottaa. Sama koskee moottoripyöräilijää. Laavun sadeläppä etuosassa suojaa jonkin verran oven verkkoa. Sadeläpän alaosa ohenee kiinni verkkoon joten vuotamista läpän alareunasta tulee tapahtumaan varsinkin jos tuulee. Yhden yön reissuilla tämä majoite on varmasti parasta. Silloin ei haittaa makuupussin kostuminen.

+Erittäin hieno veto kotimaiselta valmistajalta.
+Edullinen.
+Kohtuu kevyt.
+Pienillä modauksilla paranee.

-Sade saattaa tulla sisään jos tuulee.
-Seiniä ei voi kiristää.Modauksia mitä tekisin:

Ovi. Ovi on verkkoa kokonaan. Kaventaisin verkkoa ja lyhentäisin. Sade saattaa tulla sisään verkon reunoista tai alareunasta. Silnylonia pala oven reunoihin ja alaosaan. Reunoihin 20 cm ja sama määrä alaosaan. Välttämättä mitään ei tarvitsisi purkaa vaan ommella jo olevan verkon päälle.

Sivykiristys. Sivuissa on paikat kiiloille teltan alareunassa. Niiden hyöty on lähinnä pohjakankaan kiristys. Laittaisin seinän keskelle narut jotka voisi kiristä kunnolla. Se toisi tuulikestävyyttä sekä varmistaisi sisätilojen riittävyyden. Kankaan/narujen venyminen ei haittaisi niin paljon.

Haltin nettisivujen kuvaus pata pro laavusta:
Laavu voidaan pystyttää vaellus sauvojen avulla.
Laavusta voidaan tehdä lautta, vesistön ylitystä varten.
Hyttysen pitävä teltta. Kevyt ja käytännöllinen teltta.
220 x 185/125 x 125/65cm
1,1 kg
149,00€

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä sitten toimis tuo pata FUN? Eri kangasta mut ei kerrota vesipilarilukuja... Mutta hinta houkutteleva 79€ useissa Prismoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Haltin nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:
Pata Pro, Silikonisoitu 40d Ripstop Polyamidi 2000 mm.
Pata Fun, Polyesteri PU 2000 mm.