torstai 3. tammikuuta 2013

Uusivuosi Nuuksiossa

Uusivuosi Nuuksiossa, tarkemmin Mustalammen nuotiopaikalla. Vettä sataa ja lämpötila pysyttelee muutamassa plus asteessa. Espoon-Keskuksen bussipysäkillä puhelias eläkeläinen kyselee olenko poikamies kun olen menossa lumikenkien kanssa metsään... S saapuu paikalle juuri kun bussi lähtee pysäkiltä kohti Haukkalampea. Tien kunto on jotain sellaista mistä en usko bussin pärjäävän. Kunnon kolistelua ja räminää, mutta pysyipähän ehjänä. Muutama kilometri kävelyä ja lumikenkäilyä edessä kunnes saavumme Mustalammen nuotiopaikalle. Nuotiopohjassa ei ole hiillosta ja muutenkin tämä ruuhkaisin paikka on täysin autio. Raketit huutaa ja vilkkuu horisontissa koko illan. Koko yö plussan puolella ja vesi valuu katoksen ränniä alas pitäen kovaa lorinaa.

Nuotioruokaa foliossa.

Ruokana folionyyttejä joissa perunaa, sipulia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, herkkusieniä, tuoretta tinjamia, juustoa, kermaa ja mausteita. Toisessa nyytissä kuhafile, sipulia (estämässä kiinnipalamista), tilliä, voita ja mausteita.Herkkuruokaa vatsan täydeltä. Yömyöhään nukkumaan pressusta viritettyyn puolikkaaseen kotaan. Enne sitä lämmittelyä nuotiolla.
Juuri ennen kotapaikan tamppaamista. Lumikengät jalassa viimeisiä lämpöjä hakemassa.

Pressusta laavu. Pitkien sivujen puoliväleihin kiinnityspaikat käpysolmulla. Toinen puuhun puolikkaan pitkän sivun korkeudelle. Toinen maahan pressun taakse. Lyhyiden sivujen puolivälit maahan kireälle ja pressun kulmat yhteen. Ovi ja pohja. Tosin pohjaa emme käyttäneet ja pressussa ei ollut symmetrisiä purjerenkaita.

Pressu edestä.


Ylhäältä päin puolikas salmiakkikuvio, edestä kolmio ja sivuista siihen suuntaan.

Mustalammen itäinen katos. Myös lännen puolella on katos ilman seiniä. Tulisija lämmittää joka suuntaan ja on noin polven korkeudella joten lämmittää kohtuu hyvin verrattuna muihin Nuuksion katoksiin.

Heti katoksen alapuolella on myös nuotiopaikka. Kuvattu katoksesta.

Pitkään unta, melkein 12 tuntia ja takaisin tulille valmistamaan aamupalaa. Kuten kuvistakin näkyy herättiin aika myöhään. Illalla kohti bussipysäkkiä.

Bussipysäkillä, haukkalampi 85. Olimme pysäkillä 25 min etuajassa. Ihan hyvä koska kyseessä olisi viimeinen bussi kohti kotia. Kello lähenee ohitusaikaa ja bussia ei näy. Ei näy 20 minuuttiä myöhemminkään. Voi helvetin perkeleen vit####!!! Ei se tule! Aikataulujen mukaan sen olisi pitänyt ajaa toiseen suuntaan pari minuuttia ennen, mutta ei näkynyt auton autoa. 21:37 Sunnuntaiaikataulun mukaan ja lauantain ja arkipäivien. Joten emme katsoneet väärää päivääkään ja olimme oikeasti ajoissa. 22:00 päätimme lähteä kävelemään kohti Nupuria. 10 kilometrin kävelyyn tien reunassa joutuu kehittelemään kaikenlaista juttua... Mikä kaupunki t-, t-, t- on kirkossa? No T urku. Ja luontoaiheisia kysymyksiä, nimeä kaksi lintua jotka talvehtivat suomessa syöden hyönteisravintoa? Minkä suomessa tavattavan kalan lisääntymisestä ei tiedetä juurikaan mitään? Minkä päiväperhoslajin toukka syö vain maksaruohoa?... Ja näin kaksi tuntia kului.
Onneksi ehdimme 28 bussiin Siikajärveltä kohti Leppävaaraa. Se oli muutamasta minuutista kiinni. Sillä päästiin vähäsen pidemmälle, mutta ei kotiin asti. Jorvissa kokeilimme vaihtaa tuloksetta. Viimeinen bussi meni jo vähäsen kello 24 jälkeen joten taxilla kotiin. Tolppa tyhjänä odoteltiin sitäkin. Aavistus ennen yhtä yöllä kotona makaronit kattilassa ja juustoraaste kädessä odottelemassa lounaan valmistumista.
Sellainen oli se retki. Hemmetin bussit jotka ei saavu!

Ai niin, ei kannata koittaa poistaa light my firen firesteelin muovikahvaa kuumentamalla. Palaa koko roska.
2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Ilmoittelitteko puuttuneesta bussista minnekään? Ehkä kannattaisi - vaikkei muusta syystä niin siksi, että liikennöitsijä tulisi asiasta tietoiseksi. Muistan joskus (tosin jo aika kauan sitten) menneeni perjantai-illan viimeisellä vuorolla noilla Nuuksion suunnan busseilla ja kun viimeisenä jäin pois, kääntyi bussikin takaisin päin (vaikka en siis mennyt päätepysäkille asti) "koska ei siellä nyt perjantai-iltana kukaan enää ole pysäkillä". Taisi olla kuskilla kiire kotiin... :/

Mainio tapa viettää uuttavuotta, ja herkullisen näköiset eväät!

Erkki Aaltonen kirjoitti...

Ok meininkiä!