maanantai 1. lokakuuta 2012

Nuuksio Kattilajärvi

Yksi yö Nuuksiossa Kattilajärven ylemmällä nuotiopaikalla.

Torstai illalla pakkailen reppuani. Viikonloppu Nuuksiossa tai jossain muualla metsässä. Laitan reppuun Nuuksion kartan joten luultavasti sille alueelle pitäisi osua. Jos ei niin sitten otetaan varasuunnitelma käyttöön. Untuvapeitto, bivy, sadeviitta, kattila... Hmm. Kai siinä on jo riittävästi rompetta. Varusteet mukaan töihin ja odottamaan kahdeksan tunnin kulumista kunnes naps. Jaahas, olkapää meni taas pahempaan kuntoon. Jos paitaa ei saa pois päältä ei ehkä kannata lähteä metsäänkään.
Lauantai päivällä uusi yritys.
Sataa. Ei sada. Sataa. Puun alle. Kalaan. Puun alle. Eli siis koitettiin saada ahvenia kurjassa säässä Kattilajärvestä, mutta sinne jäivät. Monesti olen nähnyt ahvenia siellä, mutta nyt ei ollut edes näköhavaintoja. Jotain kävi pinnassa kauempana, mahdollisesti jättikokoisia kahden kilon siikoja...

Kattilajärven niemessä on Espoon kaupungin omistama leirikeskus jossa kesäisin järjestetään kesäleirejä nuorille sekä silloin tällöin partioleirejä. Talvella vinkuli nimistä leiriä jolla on jo pitkä historia espoolaisten partiolaisten keskuudessa. Vesi järvessä on aika kirkasta ja uimarannan lisäksi järvestä löytyy lukuisia uintipaikoiksi sopivia kohtia. Niemen lisäksi järvessä on vain yhdessä kohtaa asutusta jonka kiertää kohtuu helposti. Talvella luisteluaikaan Kattilajärveltä pääsee aika kätevästi retkiluistelutyylillä Vääräjärvelle (nuotiopaikka) ja sieltä eteenpäin Urjalle (nuotiopaikka) ja Kolmperään. Mukava reitti jos on kirkas jää ja auringonpaistetta!
Kattilajärvellä on kaksi huollettua nuotiopaikkaa. Pohjoisempi joka näkyy parkkipaikan vieressä tien päässä on aika ankea. Ne muutamat kerrat kun olen käynyt on maassa ollut lasia ja muuta roskaa. Nyt siellä oli lapsiperhe grillaamassa joten tuskin oli ihan kamalassa kunnossa. Puut löytyy parkkipaikan vierestä noin 40 metrin päästä. Huussi on autotien varressa vähäsen ennen parkkipaikkaa. Nuotiopaikalta näkee uimarantaan jossa on myös pukukoppi. Rannassa iso ja tukeva laituri.
Eteläisempi nuotiopaikka on vähäsen kauempana rannasta on aika paljon "metsähenkisempi" ja sijaitsee kuivassa kangasmetsässä. Telttapaikkoja runsaasti. Paikalle silti tulee puomilla suljettu hiekkatie joten paikalle pääsee rattaidenkin kanssa aika helposti. Puomin kierto taitaa olla ainoa hankala paikka. Pyörätuolilla tuskin onnistuu ellei pysty kävelemään metriä tai paria (tuolin kanssa ei pääse rullaamaan katoksen alle).

Saavuimme kaverin kanssa paikalle illan jo hämärtäessä. Lapsiperhe teki jo lähtöänsä sienikorien kanssa. Suppiksia ämpärit täynnä. Polttopuut löytyy katoksen takaa ja roskiskin on näköyhteyden päässä. Huussi näkyy roskikselta hiekkatien varressa. Polttopuita oli aika vähän ja osittain märkiä (30.10.2012), mutta pärjäähän niilläkin. Joissain kartoissa paikalle on merkattu kaivo, mutta en ole sitä koskaan nähnyt enkä myöskään etsinyt. Saattaa siellä sellainen ollakkin tai sitten on olematta...
Ilta menikin puuhastellessa kaikenlaista ja makkaraa grillaillen. Kaverin puukkoprojektikin otti hyppäyksen eteenpäin kun hiekkapaperin käyttö sisätiloissa on vähäsen hankalaa.
Ulkona on kiva hioa!

Itse katoksen tulipesä alkaa olemaan jo kohtuu rapistuneessa kunnossa. Toimii silti, mutta tuskin kauaa.
Hiekkapaperit kuivumassa sateen jäljiltä.

Kolmaskin kaveri saapui paikalle pimeän aikaan pyöräillen muutaman tunnin matkan kotoaan. Kohtuu matka Itä-Helsingistä Kattilajärvelle. Yö menikin mukavasti jutellen kunnes nukkumaan ja aamulla ylös. Aamuhan on silloin kun herää eli tässä tapauksessa joskus kello 15-16 aikoihin... Safkat napaan ja sienimetsään. Suppiksia löytyy ihan niin paljon kuin vaan viitsii kantaa kotiin. Pimeässä poimiminen saattaa vähäsen haitata löytämistä joten kamat kasaan ja kotia kohti aika myöhään illalla.
Mukava yhden yön reissu mukavassa seurassa. Vaikka kroppa ei oikein anna liikkua niin muutama nuotiopaikka löytyy niin läheltä tietä, että sinne menee vaikka kuperkeikkoja pyörien. Tälläistä tällä kertaa, kohta uudestaan!Ei kommentteja: