torstai 7. kesäkuuta 2012

Grammarin aakkoset -I

Icebreaker tech t-paita. 100% merinovilla t-paita ohuesta 150g/m2 villasta. Mukavinta mitä voi ihoa vasten pukea. Tämä on käytännössä aina päällä oli sitten talvi tai kesä. Noin ohutta villaa ei voi pitää lämpimänä vaatteena vaan on eristykseltään kuin perus puuvillapaita. Varsinkin talvella on kiva, että keskiruumiissa on vähäsen lisäeristettä t-paidan muodossa. Myöskin kesällä pitkähihaisen alla selkä ja rinta ei jäähdy niin pahasti jos välikerroksesta tuuli painaa läpi. Paidassa on yksi huono puoli. Kestävyys.
Joten tehdäänpä pienimuotoinen koe. Laitoin paidan juuri päälle ja otan pois kun se on liian rikkinäinen. Poikkeuksena en voi pitää tätä paitaa töissä, mutta muuten yötä päivää käytössä. Tietty paitaa pitää pestä välillä ja tämä ei ole hajukoe vaan kestävyyskoe. Aikaisemmat paidat on reikiintyneet aika pahasti, joskus nopeammin joskus hitaammin. En vain osaa sanoa montako päivää kesti. Myöhemmin sen tietää. Merkitsen muistiin pesukerrat ja käyttöpäivät. Myös reikien synty ja milloin paita on käyttökelvoton kaupunkiin.

7 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Mistäs noita Icebreakerin t-paitoja saa? Kävi heti kiinnostamaan :)

timo kirjoitti...

Ainakin kaikista partioaitoista saa. Varmaankin myös muista suomalaisista retkeilykaupoista. Hinta noin 55. Jäi mainitsematta villan toinen hyvä puoli: se ei haise! Villa on huono kasvualusta hajua tuottaville bakteereille.

-maria- kirjoitti...

Jään innolla odottamaan testin tuloksia. Tuo yllättävän nopea reikiintyminenhän noiden merinokamppeiden huonoin puoli on (muuta huonoa niistä onkin vaikea keksiä!).

Ihmettelen pikkuisen, miksei markkinoilla ole esim. 10-15 % polyamidia + 85-90 % merinoa sisältäviä vastaavia asuja. Polyamidi toisi vaatteeseen kestävyyttä, mutta villan osuus olisi vielä niin suuri, että merinon hyvät ominaisuudet säilyisivät. Käsityölangoissa tuollaisia sekoituksia on, ei luulisi olevan mahdotonta valmisvaateteollisuudellekaan. Ehkä tähän on olemassa jokin syy, jota en nyt vain keksi.

timo kirjoitti...

Raha ja markkinointi... Devoldin expeditionissa sentään on 5 prossaa polyamidia ja pulse t paidassa taas 30 prosenttia http://www.devold.com/outdoor/default.aspx?menu=527&id=2834

-maria- kirjoitti...

Markkinointi ja raha saattavat todella olla ne syyt siellä takana :)

Mutta kiitos Devold-vinkkauksesta, täytyypä noita kokeilla kun vanhoista aika jättää. Josko niistä löytyisi sopivaa. Rabillahan on myös ollut MeCo-sarjansa, ehkä sekin olisi kokeilemisen arvoinen? http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/rab_womens_meco_120_tee.html

Antti kirjoitti...

Minut on myös merinovilla kääntänyt puolelleen. Nyt on ollut tuo Rabin MeCo-pusero käytössä ja olen tykännyt kovasti. Katsotaan miten pitkään kestää. Toki olen puseroa säästellyt, eli ei ole päivittäisessä käytössä. Mutta esimerkiksi taannoisella 6 päivän vaelluksella pidin yhtä paitaa kaikki päivät eikä ainakaan kovin montaa oravaa tipahtanut puusta hajujen vuoksi.

Mielenkiintoinen kestotesti tämä, Timo!

phad kirjoitti...

Mulla lähtee samanlainen paita parin viikon lapin keikalle. Tullee olemaan päällä melkein kokoajan.

Lisäksi mulla lähtee mukaan vielä ohuempi 120g/m2 merinopaita, Planet X (UK:sta tilattu), mutta toi on enempi leiri käyttöön ja yöksi päälle jos kylmempi keli.