maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kickbike kesäkuntoon

Lumet on sulanut ja kadutkin lakaistu talven jäljiltä. Potkukelit on koittanut. Polkupyörän keväthuolto suoritettu. Napojen säätö ja öljyäminen, ketjujen öljyäminen, jarrujen säätö...Kickbiken kanssa homma olikin helpompi, ei tartte tehdä mitään.
On se helppoa kun on häntä tuulensuojana...

Kickbiken pohja saanut vähäsen iskua. Suurempia murtumia ei ole joten ei siitä enempää. Alumiini on vähäsen hankala materiaali pohjaan, teräs liukuu paremmin esteen yli.

Heijastimet. Mulla on bilteman liimaheijastimet myös pinnoissa. Pitävyys varmistettu nitojan niitillä. Pari vuotta ne on pysynyt joten kokeilu onnistunut, ei kolise eikä rämise. Näitä on kolme eturenkaassa.

Bilteman heijastimet etuhaarukassa. Näkyy sivuille ja eteenpäin.Kevyt pyyhkäisy rätillä, nyt kiiltää taas.

Tarakka. Ylimääräiset osat sahattu pois jotta laukku mahtuu paremmin tarakalle.Toissa kesänä tarakalle mahtui 50 litrainen reppu joka alkaa olemaan aika maksimikoko.

The north face basecamp duffle s istuu ihan täydellisesti tarakalle. 42 litraa tilavuutta. Sen pitäisi riittää ja jos ei riitä niin jotain on liikaa. Vielä pitäisi virittää paksusta pleksistä tuki laukun sisäpuolelle ettei laukku taitu tarakan ympärille.Taittuessa se saattaa tulla jalan tielle.

Laukussa on läpiviennit hihnoille molemmilla sivuilla. 

Hihnojen läpiviennistä laukun saa kiinni ohjaustankoon. Veto tulee vähäsen alaspäin tukien laukkua tarakkaa vasten. Metallinen solki istuu vähäsen huonosti joten pitää vielä virittää velcrolla olevat kiinnikkeet. Hyvä puoli tässä virityksessä on käytettävyys. Reppu on kiinni edestä ja takaa jättäen laukun vetoketjun vapaaksi. Normaalisti reppu on köytetty kaikenlaisilla naruvirityksillä kiinni eikä sisältön meinaa päästä käsiksi ilman koko repun irroittamista. 

Irtohihnat menee laukun reunimmaisista lenkeistä tarakan runkoon.

Laukku tulee tulee vähäsen käsien tielle. Olen kaventanut tankoa ja käsiä ei voi pitää ns. normaaliin tapaan kahvoilla. Ainoa paikka käsille on nousukahvat ja laukku saattaa tulla tielle, mutta käytössä sen sitten huomaa onko haitaksi vai pitääkö kikkailla lisää.

Sopivasti mahtuu ja väri loistaa!4 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Onko pitkiä reissuja suunnitelmissa Kickbikella?

Timo kirjoitti...

Vaikee sanoa vielä. Näillä näkymin yli kahden viikon retkeen ei ole mahdollisuutta joten ihan kauhean kauas ei voi lähteä.

Kiva olis lähteä pidemällekkin reissulle....

Armi Paini kirjoitti...

MIstä tuo tavarateline on. Mahtuiisko Sport G4:n sarvien lle. Olen kääntänyt ne aika alas. Kuinka korkea taakkateline on etuhaarukasta mitattuna? Kuinka kiikkeräksi KickBike tulee jos tavaraa on edessä?

timo kirjoitti...

Tuo teline on ostettu kickbikeltä oulunkylästä helsingissä. Luulisin sen sopivan kaikkiin malleihin kiinni. Alaosa tulee kiinni sellaisilla pellinpaloilla jotka on taivutettu haarukan putken ympäri joten haarukassa ei tarvi olla valmiita reikiä tai muitakaan kiinnikkeitä.

Mitta on hukassa...

Paino edessä tuo vain tukevuutta potkimiseen! viikon kun on ollut reissussa ja koittaa ensimmäinen potkupäivä ilman etupainoa on aivan kamala... Tarakalla kun on painoa niin yhdellä kädellä on paljon mukavampi ajaa kun säätää takkia tai raaputtaa niskaa yms.