sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ohjelmistoa puhelimeen

Kaikilla on kännykkä, tai siis lähes kaikilla. Nykyiset älypuhelimet pyörittää vaikka minkälaista ohjelmaa ja nettiselaimella voi etsiä mitä haluaa. Kartat on ollut vähäsen hankalia käyttää puhelimella. Google maps toimii ihan hyvin varsinkin tie käytössä, mutta maastokartta onkin hankalampi käyttää.

Sattumalta vastaan tuli Timo Nokon rakentelema ohjelma joka vie suoraan karttapaikan maastokarttaan siihen paikkaan jossa puhelin sijaitsee. Aivan mahtavaa! Tarvitsee siis puhelimen jossa on gps ja nettiyhteyden toimiakseen. Mieleeni ei tule muuta tapaa saada maastokartta gps yhdistelmä ilmaiseksi. Tietty eihän se toimi reitin piirtämiseen tai jatkuvaan kulkemiseen, mutta toimii täydellisesti sijaintinsa tarkistukseen.
Puhelimeeni ohjelma asentui suoraan eikä tarvinnut tehdä mitään kikkailuja. Ohjelma on .sis tiedosto joka asentuu useimpiin symbian 60 puhelimiin suoraan vaikka muistikortilta.

Timo Nokon nettisivut jonka lopusta ohjelmakin löytyy.

Oma puhelimeni jossa ohjelma toimii on nokian e55.

Avaa ohjelma.

Ohjelma aukeaa ja hoitaa kaiken itsestään.

Sijaintisi näkyy kansalaisen karttapaikan nettisivulla kartan päällä. Tässä kuvassa paikka heittää noin 100 metriä, gps tarkkuus ei ollut parvekkeella kovinkaan hyvä.

1 kommentti:

Kösteri kirjoitti...

"Mieleeni ei tule muuta tapaa saada maastokartta gps yhdistelmä ilmaiseksi."

Et siis ole kuullut ohjelmasta nimeltä Dirtviewer? Muuten sama kuin Nokon viritelmä, vain sillä pienellä erolla, että nettiyhteyttä ei tarvita. Kartat ladataan itse kapulaan. Kaikki ilmaiseksi.

Lisätietoja esim: http://www.vaell.us/keskustelu/viewtopic.php?f=17&t=656