torstai 6. tammikuuta 2011

Loppiaisen metsäretki

Vihdoin vapaapäivä, loppiainen. Mahdollisuus lähteä retkelle. Tällä kertaa retki suuntautui melkeimpä tuttuun paikkaan, Iso-Vasikkasaareen. Vielä oli käymättä alueen eteläisin nuotiopaikka joten suuntasimme sinne.
Matka alkoi kelloon tuijottamisella koska työvuoro loppuu..15...17...18 jihaa ja menoksi. Alkon ja McDonaldsin  kautta kohti rantaa. On jo pimeä, mutta otsalamppua ei tarvitse. Kaupungin valot valaisevat ihan riittävästi varsinkin kun jään päällä on lunta. Lunta jäällä oli yllättävän vähän melkein jopa lenkkareilla voisi kulkea. Jäälle aikaisempana viikkona noussut vesi oli poissa vaikka paikoin näyttikin märälle. Rannalla lunta onkin jo enemmän joka välillä alkoi naurattamaankin. Onneksi housuntaskuissa on vetoketjut!

Illasta minulla ei ole kuvia. Halpa pokkari ja pimeä on huono yhdistelmä joten kamera pysyi repussa. Perinteistä poiketen ruokalistalla ei ollut roskaruokaa vaan ihan oikeaa keittoa. Tai siis keittoa keittovaiheessa ja pataa lautasella. Nakkisoppaa!!! Halpaa, hyvää ja helppoa.

Vasikkasaaren eteläisin keittokatos on kuin kesämökki. Seinät ympärillä ja oviaukko josta tuuli painaa sisään. Onneksi matkassa oleva tarppi teki oven virkaa. Kohtalaisen kuivaa puuta ja valmiiksi pilkottuna. Kyllä Espoossa osataan huoltaa nuotiopaikkoja!

Säätiedotus lupasi noin 5-10 astetta pakkasta. Olisi ollut järkevää katsoa myös tuuliennuste. Sen verran kovaa puhalsi yön, että emme lähteneet etsimään tarpille paikkaa metsästä vaan nukuimme katoksessa. Mukava herätä kun kaikki varusteet ovat kuivia eikä kosteus ole tiivistynyt minnekkään. Aamusta alkaen hiihtäjiä ilmestyi paikalle paistamaan makkaraa.


Hiihtäjissä yksi asia pisti silmään, kenelläkään ei ollut jäänaskaleita kaulassa. Vaikka jää on paksua ja kohtuu varmaa varsinkin lähellä rantaa. Itse en lähtisi leikkimään hengellä varsinkaan lapsien kanssa! Hyvät naskalit kaulassa ei ole tiellä eikä haittaa millään tavalla liikkumista. Mikäs siinä jos itse haluaa kokeilla avannosta ylösnousemista ilman naskaleita, mutta älkää pakottako pieniä lapsia kokeilemaan. Naskaleita näkyy muutenkin aika vähän jäällä liikkuvilla. Luultavasti kaikki sanoo liikkuvansa varmoilla jäillä...
Kuulostaa yhtä tyhmälle kuin istuisi autossa ilman turvavöitä koska kuljettaja on rauhallinen ja varma, ei se ole ajanut kolaria ennenkään!

Naskalit kaulaan kaikille jäillä liikkujille, tappakaa ittenne eikä muita jotka ovat mukana tai osallistuu avannosta pelastukseen.

Alla muutama kuva jäältä:
4 kommenttia:

Aro kirjoitti...

Tuliko Jerky-pussi perille? Vai onko jäänyt postin kynsiin?

Timo kirjoitti...

Aro: Joo tuli ja hyvää on! 200% lihaa... Kiitos.

tyy kirjoitti...

Samaa mieltä jäänaskaleista. Kyllä tulee pidettyä kaulassa aina vesistöjen ylityksissä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan Finngrip Easyn testimielipidettäsi. T Junnu
PS.
Olet näköjään luontokulukemisesta kiinnostunut, joten tutustuppas www.survivalkilta.fi sivuihin jos kiinnostaa myöh kulkea muuallakin ja samalla kehittyä jne...