sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pikkujoulut Nuuksiossa

Työpaikan pikkujoulut Nuuksiossa Vääräjärven nuotiopaikalla. Perinteen mukaisesti minä teen ruoat ja sitä riittää!


Karitsaa
Poroa
Kasviksia
Suklaabanaaneja.


Kasvisnyyteissä kypsyy lähes kaikki kasvikset helposti ja maukkaasti. Tarvitset kasviksia sekä vahvaa foliota.
Bataatti, sipuli, herkkusieni, paprika, kirsikkatomaatti, kesäkurpitsa sekä munakoiso. Leikaa kasvikset paloiksi noin puolikkaan tulitikkuaskin kokoiseksi. Sekoita kulhossa ja lisää joukkoon öljyä sekä mausteet. Mausteina käytimme kasvisviemikuutioita sekä pippuria. Kääri folioon ja lisää loraus vettä joukkoon. Vesi auttaa kypsymisessä. Grillissä tai muussa kohtuu tasaisessa lämmössä vettä ei tarvita, nuotion kanssa se on ihan hyvä lisä ja helpottaa kummasti.

Lihana käytimme karitsan ja poron käristystä pakasteena. Muurikkapannu nuotioon lämpeämään sekä paistoon öljyä. Kun käristys näyttää kypsälle se myös on kypsää, varo ylipaistamista ettei liha kuivu.

Suklaabanaanit maistuvat varmasti kaikille. Banaaniin kokomittainen viilto johon työnnetään suklaata niin paljon kuin haluaa. Koko komeus kääritään folioon ja laitetaan nuotion lämpöön. Viilto kannattaa leikata banaanin päälle jolloin suklaapalat tuntee folion läpi. Kun banaani on kypsä suklaapaloja ei tunne folion läpi kädellä painettaessa. Banaanin paksu kuori estää tehokkaasti ylipaistamista. Muista poistaa laput banaanista ettei se pala ja mausta herkkua.


Vääräjärvellä ei ole katosta joten virittelimme kevytpeitteestä katon sateen ja tuulensuojaksi. Kun katos oli pystyssä sade lakkasi.Ei kommentteja: