tiistai 12. lokakuuta 2010

Roskasuodatin juomapulloon

Tuttu tunne varmasti kaikille kun juomapullosta etsii kaikkea sinne kuulumatonta. Viime metsäreissulla löysin juomapullosta todella pienen kalanpoikasen jota vedenpuhdistustabletti ei ollut tappanut...

Tiheän verkon etsiminen muuttui hankalaksi. Hyttysverkko on liian harva ja kangas tuntuu jotenkin väärälle materiaalille. Työkaverini joka on innokas teen juoja löysi puolivahingossa ratkaisun, kaikki teepussit eivät ole paperia! Lipton valmistaa pyramidin muotoisia teepusseja joista ainakin vihreä tee on on pakattu muoviseen verkkoon. Verkko on todella tiheätä ja kestää kohtalaisesti. Verkko on liimattu pullon kierrekorkkiin jonka laitetaan pulloon kiinni sitä täytettäessä.

Korkki jota käytin on urheilujuomapullosta koska se oli helppo katkaista saksilla. Teepussi auki ja liimalla kiinni leikattuun korkkiin. Suodatin on valmis! Koska verkko saattaa hajota repussa liimasin korkkiin kiinni sen alkuperäisen suojan johon porasin reijän. Näin verkko pysyy paremmin ehjänä kuljeuksen aikana.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka olisi kuinka näppärä keksintö juomapullossa, niin teepussina Liptonin pyramidipussi on turhake, tai peremminkin haitake

http://www.vaellusnet.com/turinat/viewtopic.php?p=13223&highlight=turhake#13223

Timo kirjoitti...

Näköjään jotain hyvääkin voi tehdä "roskasta"!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä liimaa käytit, kun on kysymyksessä tuote, joka on tarkoitettu elintarvikekäyttöön?

Timo kirjoitti...

Liimana käytin teltan saumaukseen tarkoitettua silikonia sekä pikaliimaa... Ne ei taida olla kovin elintarvikelaatuisia! En tiedä onko kaupoissa myytävänä turvallisempia liimoja tai liukeneeko normaaliliimoista jotain irti. Silikonia käytetään ruokailuastioissa joten silikoni olisi veikkauksena oikea aine, ehkä.