sunnuntai 22. elokuuta 2010

Uutta varustusta testaamassa.

Lyhyt melkein 24 tunnin metsäretki Nuuksiossa. Mukana oli tietysti uusia varusteita joita oli tarkoitus testata. Varsinaisia extreme olosuhteita ei ollut tiedossa vaan lämmintä säätä ja yöllä sadetta. Iltaa vietimme nuotion loisteessa makkaraa paistaen.

Kaverini nukkuin thermarestin ridgerest solumuovialustalla jonka päällä oli halti airlite 450 itsestään täyttyvä makuualusta. Makuupussi halti airlite 400 long. Lisäksi itsetehty bivypussi jonka kankaina on silnylon ja pertex quantum joista jälkimmäinen hylkii erittäin tehokkaasti vettä. Bivy oli ihan tarpeellinen sillä telttana toimiva six moon desings wild oasis on aika pieni sekä sadekelillä kondensiovettä kertyy jonkinverran.

Itse nukuin riippumatossa joka on makuupussin sisällä. Katoksena sea to summit sil poncho. Riippumatto ticket to the moon compact ja makuupussina marmot wave 0 long. Viritys toimi hyvin ja pysyin kuivana koko yön. Riippumatto oli viritetty keskelle metsää joten tuulesta ei ollut haittaa.


Halti Airlite 450 makuualusta.
Tämä on halti kevyin itsestääntäyttyvä makuualusta. Pituutta on 120cm joka riittää lähes kaikilla olkapäästä polven seudulle. Yllättävän mukava alusta. Noin 5 yötä takana alustalla eikä sittä voi sanoa mitään pahaa. Samalle se tuntuu kuin kalliimmat alustat.
120x50x2,5 joka kapenee toiseen päähän voimakkaammin. Noin 70€ Paino 508 grammaa pakkauspussin kanssa.
+Edullinen verrattuna kilpailijoihin
+Täyttyy kunnolla ja nopeasti
+Paikkasarja tulee mukana
-Ilma-alusta on ilma-alusta joka voi rikkoontua.

Halti Airlite 400 makuupussi.
Ohut untuvapussi yllätti täysin! Ensimmäinen malli mitä olen käyttänyt missä on oikeasti kunnon nauhakuja kiristysnarulle. Naru on vahva ja liukuu hyvin. Narun läpivienti on myös vahvistettu muovirenkaalla. Kiristys ainakin kestää ja se rikkoontuminen taitaakin olla yleisin makuupussien vika. Tässä sitä ongelmaa tuskin tulee. Pakkauspussissa sama juttu.  Täyte on 90/10 untuvaa 650 fill power arvolla. Omassa pitemmässä versiossa untuvan määräksi on ilmoitettu 190g. 80x220cm. Paino 519 grammaa pakkauspussin kanssa (long) joka on yhden gramman vähemmän kuin ilmoitettu paino!!! Lämpötila EN +17/+14/+2. 179€
+Todella hyvä hupun kiristys (kestävä).
+Ominaisuudet pitävät paikkansa.
+Mukava sisäkangas.
+3 vuoden takuu.
-?


Riippumattoviritys ei ole vielä täysin valmis. Käytännössä se menee näin: Riippumatossa nukutaan diagonaalisesti eli aavistuksen vinossa, jalat toiselle reunalle ja pää vastakkaiselle. TTTM compact riippumatto on aika pieni joten matto loppuu noin 20cm varpaista eteenpäin. Aika usein on tullut roikutettua nilkkoja maton ulkopuolela. Makuupussi jossa vetoketju tulee alas asti ns. normaali makuupussi, toimii maton kanssa hyvin. Riippumaton naru kulkee makuupussin vetoketjun kautta jota useimmissa makareissa ei edes tarvitse avata. Näin makuupussin pää jää roikkumaan maton reunan yli johon jalat voi laittaa jos haluaa.

Toisessa päässä tein makuupussiin kaksi kiinnikettä ripustusnarua varten. Ripustuksen tarkoitus on pitää makuupussi kiinni selässä vaikka vetoketju ei olisikaan kiinni. Ompelin kaksi hihnan palaa makuupussin hupun reunoille kiinni joihin narun saa kiinnitettyä. Naru menee makuupussin reunasta riipumaton ympäri kiertäen riippumaton köyden ja takaisin toiselle puolelle. Jätin väliin yhden narulukon jolla kireyttä voi säätää. Tällä virityksellä kun makuupussin vetoketjun avaa kokonaan ei se tipu maahan eikä edes roiku lähelläkään maata.

Riippumaton köytenä käytän 3mm dyneemaa jota saa hankittua veneilyliikkeistä. Kestävyys on noin 450kg. Alkuperäisestä riippumatosta poistin kaikki kiinnikkeet ja sidoin uuden köyden kiinteästi kiinni mattoon. Paino 2x4m köysien kanssa 375 grammaa.

Reissun kaikki kuvat.

Ei kommentteja: