tiistai 3. elokuuta 2010

Teippiä peliin.

Teipillä voi korjata kaikkea! Itseänsä, vaatteita, juomapusseja, telttoja tai rakentaa vaikka kameralle suojuksen. Kaikki teipit ei kummiskaan sovellu mihinkä tahansa.

Ilmastointiteippi "jeesusteippi".
Perus jesse kelpaa melkeimpä mihin tahansa väliaikaiseen kiinnittämiseen tai rakentamiseen. Vaatteisiin ei kannata sitä tuhlata. Se irtoaa kummiskin jättäen liiman peräänsä. Näppärää materiaalia vaikka pikkupokkarin suojaksi. Solumuovista sopiva kotelo ja teippiä päälle.


Spinaakkeriteippi, spinnuteippi.
Aavistuksen alle 10€ noin 5 metriä kaupasta riippuen. Leveys sama kuin perus jessellä. Spinnuteippi on ripstop kangasta liiman kanssa. Teippi on todella ohutta, mutta kestää erittäin kovaa vetoa. Toimii paikkapalana ohuissa kankaissa. Untuvamakuupussien paikkaus, kuoritakissa olevien reikien paikkaus. Se pysyy kuin synti kaikissa kankaissa jotka ovat sileitä esim. makuupussit. Teipissä on oma suojamuovi joten sitä on helppo pitää pieni pala mukana retkillä. Korjattu on kuoritakki ja housut, tuulitakki ja makuupussi. Teippi ei ole irronnut pesussakaan (kylmäpesu).

"Itse valaiseva" teippi.
Biltemasta 43x19 cm arkki suojamuovilla. Teippi ei suinkaan valaise itse niin kuin paketti väittää, mutta se näkyy silti todella tehokkaasti hämärässä. Vaatii aavistuksen valoa näkyvyyteensä. Kätevää merkkausmateriaalia kytkimiin tai tavaroihin mitä joutuu etsimään valon kanssa.
Itsevalaisvaa teippi. 
Teippi joka valaisee itse, ns. välkivalaiseva. Samanlaista materiaalia käytetään hätäpoistumisteiden merkkaamiseen. Kätevää materiaalia esim otsalampun reunukseen. Käytön jälkeen lamppu loistaa muutaman tunnin ja sen löytää teltasta helposti. Samaa teippiä käytän melassani. Kerran kun sen "aktivoi" kunnon valolla niin se loistaa pitkään ja yllättävän kirkkaana. Hintaa en muista, halpaa se ei ole. Ostin bear&water melontaliikkeestä muutama vuosi sitten.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

I have the same opinion with most of your points, however some need to be discussed further, I will hold a small discussion with my buddies and perhaps I will look for you some opinion later.

- Henry